SPORT 30 august 2011

Sală de sport impresionantă la Colegiul Szekely Miko

de Monica Vrânceanu | 541 vizualizări

Sala va fi accesibilă tuturor locuitorilor din Sfântu-Gheorghe, nu doar elevilor

Colegiul Szekely Miko din Sfântu-Gheorghe va beneficia de o sală de sport nouă și ultra- modernă odată cu începerea noului an școlar, construcția fiind finalizată aproape în totalitate și în prezent lucrându-se la ultimele amănunte.

Un amănunt important însă îl reprezintă în cazul acestei noi săli de sport faptul că municipalitatea dorește ca sala să fie deschisă nu doar elevilor și sportivilor de la Colegiul Szekely Miko ci tuturor locuitorilor orașului.

”Lucrările la noua sală de sport, realizate din bani europeni în baza unui proiect amplu, au fost demarate anul trecut în iunie, în clădirea cu mai multe etaje amenajându-se o sală mare şi una mică de sport, precum și un vestiar. Pe acoperişul clădirii se va amenaja un teren de joc în aer liber, în vreme ce amenajarea curţii se va realiza doar anul viitor”, a declarat viceprimarul Sztakics Eva, direct implicată în realizarea proiectului.

Noua sală de sport de la Colegiul Szekely Miko a fost realizată în cadrul unui proiect care a cuprins inclusiv reabilitarea clădirii Colegiului, printr-un contract al autorităţilor locale cu Ministerul Dezvoltării şi Agenţia de Dezvoltare Centru, în acesta fiind prevăzute reabilitarea, dezvoltarea şi extinderea clădirilor ce aparţin Colegiului Szekely Miko.

Contractul a fost semnat ca urmare a câştigării unui proiect european de către Primărie, acesta fiind de fapt primul proiect european câştigat de administraţia locală din Sfântu Gheorghe, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), iar valoarea totală a proiectului este de 11,2 milioane de lei – din care 8,6 milioane reprezintă valoare nerambursabilă.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.