SPORT 10 iulie 2018

S-a dat startul înscrierilor la cel mai mare eveniment de anduranță din județ

de Geanina Lupșa | 871 vizualizări

La Șugaș Race 2018, organizatorii au pregătit 3 trasee

Cel mai mare eveniment de anduranță al județului și totodată de promovare a stațiunii Șugaș Băi din Sfântu Gheorghe, Șugaș Race, la care iau parte anual sute de participanți din toată țara, a dat startul înscrierilor pentru ediția cu numărul 6. Cursa de alergare montană este programată pe data de 13 octombrie, combinând astfel culorile toamnei cu traseele frumoase ce se găsesc în zonă.

„Evenimentul e deschis atât sportivilor amatori cât și elitelor, având 3 trasee special amenajate pentru eveniment. Și anii trecuți am reușit, mulțumită unor eforturi susținute din partea sponsorilor și partenerilor să avem un fond de premiere generos, fapt care a atras foarte mulți sportivi valoroși”, ne-a declarat președintele Asociației CovAlpin, organizatorul evenimentului, Tiberiu Andrei Poștoacă.

Cursele au un puternic caracter montan, fiecare dintre ele cumulând diferențe de nivel destul de serioase, potrivit organizatorilor.

„Indiferent la care din curse te înscrii, ești când la deal, când la vale. Pulsul îți bubuie în tâmple, oxigenul parcă nu îți mai ajunge. Dar e ca o evadare a spiritului, dacă vreți. Bucuria de a concura alături de atâția oameni frumoși, priveliștile pitorești și culorile calde de toamnă îți vor odihni psihicul, la finalul unei zile deloc ușoare”, ne-au mai transmis organizatorii evenimentului.

Cele 3 trasee ce vor fi parcurse sunt următoarele:

- Hobby -7 km 300D+: destinată în special celor care vor să schimbe stadionul și asfaltul și să încerce alergarea montană.

 „Garantat nu vor mai reveni vreodată la turele plictisitoare și monotone de stadion„, a mai precizat președintele Asociației CovAlpin.

- Speed- 17 km, 700D+: este o cursă rapidă și solicitantă. Se pretează foarte bine atât celor care sunt mai la început de drum, cât și sportivilor rapizi.

- Raid - 27 km, 1100D+

„Este o cursă deja chiar cu tine însuți. La 27 km vorbim deja de anduranță. Coborâri abrupte și urcări care par că nu se mai termină? Ai nimerit bine!”, mai spune președintele asociației.

Din anul 2017, organizatorii au luat decizia de a organiza cursa sub forma a două evenimente complet separate unul de altul: Șugaș Trail Run Race și Șugaș MTB Race.

„În afară de faptul că sunt două sporturi diferite, cele două evenimente au același scop: promovarea și încurajarea unui stil de viață sănătos, promovarea sporturilor de anduranță și promovarea zonei. În rest, ele vor fi distincte unul de celălalt, având surse de finanțare și parteneri diferiți”, explică Tiberiu Andrei Poștoacă.

„Am decis să încercăm să avem la start în jur de 500 participanți. Rămâne de văzut în ce măsură vom reuși pentru că sunt multe necunoscute și posibilitățile de finanțare sunt limitate. Traseul de anul acesta va rămâne cel de anul trecut și va lega 3 stațiuni-centre de apă minerală, respectiv Șugaș Băi, Vâlcele și Belin”, ne-a mai precizat acesta.

Prin aceste evenimente se dorește nu doar popularizarea acestor discipline, ci și promovarea turistică a județului nostru, potrivit organizatorilor.

Se caută voluntari

Evenimentul oferă ocazia celor dornici de aventură și de ceva nou să facă parte chiar din echipa organizatorilor, în calitate de voluntari. Cei interesați vor primi un atestat de certificare a stagiului de voluntariat, spun organizatorii.

„Evenimentul e deschis și voluntarilor. Oricine vrea să încerce activitatea de voluntariat în organizarea unui asemenea eveniment e binevenit să o facă. Avem pe site o secțiune unde te poți înregistra într-o bază de date, urmând ca noi să te contactăm. Se asigură cazare, masă, training și voie bună și o experiență de neuitat", spune președintele asociației.

Și sponsorii sunt căutați

„Firmele și antreprenorii care rezonează cu activitățile noastre și cu scopul principal al evenimentului sunt încurajați să ne contacteze. Noi suntem în căutare continuă de posibile surse de finanțare. Cu cât se dezvoltă mai mult, cu atât îi va crește inerția, deci pe viitor ar trebui să ne fie mai ușor cu organizarea. Dar e nevoie de investiții, ca peste tot”, ne-a mai precizat Tiberiu Andrei Poștoacă.

Evenimentul este organizat și cu sprijinul financiar al DJST (Direcției Județene de Sport și Tineret) Covasna și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. Detalii legate de înscriere, trasee și regulament sunt disponibile pe www.sugasrace.ro.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.