SPORT 4 iulie 2013

Record național la Half Ironman stabilit de un covăsnean

de Székely Emőke | 1108 vizualizări

Rácz Botond a îmbunătăţit fostul record cu peste 15 minute, la un concurs din SUA

Sportivul Rácz Botond, originar din Sfântu Gheorghe dar care de un an de zile se află în Statele Unite ale Americii, a stabilit un nou record național la proba de Half Ironman. Boti, cum îl știu cunoscuții, a reușit să parcurgă distanțele de 1,9 km înot, 90 km ciclism și 21 km alergare în 4 ore și 15 minute, îmbunătățind astfel recordul național al României cu 15 minute. Totul s-a desfășurat la concursul Buffalo Lake Springs.

„Sunt mulțumit de rezultatul obținut, poate că aș fi putut scoate un rezultat și mai bun dacă înainte cu o săptămână nu participam la un alt concurs în Hawaii, dar cred că rezultatul este bun, este un nou record național al României și mă bucur că am reușit să îmbunătățesc cea mai bună performanță de până acum cu 15 minute. Mă așteptam să termin cursa undeva la 4 ore 20-25 de minute, așa că sunt mulțumit” – ne-a declarat Rácz Botond.

Cu acest rezultat sportivul covăsnean a terminat concursul pe locul I la categoria lui de vârstă, iar în clasamentul open a ieșit pe locul 17. Pentru Boti urmează un nou concurs prestigios în luna septembrie la Las Vegas.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.