SPORT 15 mai 2013

Proiect inedit a doi foști gimnaști

de Székely Emőke | 708 vizualizări

Gimnastica veterani 3

După 18 ani s-au urcat din nou pe aparate și se pregătesc de competiție

Liviu Botoș și Veres Tibor sunt doi foști gimnaști care după aproape două decenii de când au spus adio vieții de sportiv, au decis să se reîntoarcă în sală și să înființeze o secție de gimnastică pentru veterani la Sfântu Gheorghe. Cei doi spun că secția lor este prima de acest fel din țară, astfel cred că sunt deschizători de drum și speră ca și alții să îi urmeze.

După terminarea liceului, Liviu Botoș a devenit antrenor, în timp ce Veres Tibor a lucrat și lucrează în cu totul alt domeniu. Din tinerețe însă cei doi au pus la cale un plan, potrivit căruia Liviu urma să  antreneze copii, iar Tibor se va ocupa de partea financiară. Cei doi nu au renunțat la acest vis, și spun că mai devreme sau mai târziu îl vor realiza.

Foștii gimnaști de performanță au început să se antreneze de câteva luni și spun că progresele sunt vizibile. Nu mai au dificultăți la elementele pe care copii fiind le-au executat cu ușurință. Ei se pregătesc pentru două concursuri internaționale, dar vor organiza un program demonstrativ și de Zilele Sportive. La finele lunii mai vor participa la un concurs de gimnastică pentru veterani la Riga (Letonia), apoi se vor înscrie în campionatul național pentru veterani din Ungaria, unde participă sportivi și din alte țări.

„Motivația este mare. Pe de o parte ne dorim să ne depășim limitele, să vedem ce și cât putem, pe de altă parte suntem motivați și de faptul că suntem pe cont propriu, costurile le vom suporta din buzunarul nostru. De asemenea, dacă tot n-am propus să participăm la concursuri, nu putem merge acolo oricum, trebuie să fim pregătiți. Dar peste toate astea vrem să ne simțim noi bine, să simțim bucuria mișcării, a acestui sport” – spune Veres Tibor.

Cei doi sportivi fac apel și la alți gimnaști să li se alăture. „Am fost 6 colegi de generație, și de câțiva dintre ei nu mai știm nimic. Poate prin presă vom da și de ei, dar desigur, așteptăm și alte persoane care doresc să participe la competiții de gimnastică pentru veterani. Acestea sunt concursuri asemănătoare celor pe care le vedem la televizor, cu elemente obligatorii, punctaj, numai că nivelul de dificultate este mai mic” – spune Liviu Botoș. Acesta a precizat că în cazul în care vor fi și foste gimnaste interesate de proiect, vor face tot posibilul să amenajeze și aparate pentru gimnastică feminină pentru că deocamdată în sala de sport a Liceului „Mikes Kelemen” există doar aparate pentru probele masculine.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.