SPORT 30 septembrie 2013

Prima ediție a Șugaș Trail Running aduce peste 100 de sportivi în județ

de Monica Vrânceanu | 501 vizualizări

Sfântu Gheorghe și stațiunea Șugaș Băi vor deveni la mijlocul acestei luni principala atracție pentru pasionații maratonului în pădure – o nouă formă de alergare care începe să aibă tot mai mulți adepți.

Șugaș Trail Running va avea loc între 12 și 13 octombrie la Băile Șugaș și va aduce aici participanți din toată țara, dornici să cucerească noi trasee. Evenimentul este organizat de Asociația CovAlpin, în parteneriat cu asociațiile Ecou și Sepsi Bike, cuprinzând un maraton lung de 22 de kilometri, unul scurt de 12 kilometri și un maraton pentru copii.

Președintele Asociației CovAlpin, Andrei Poștoacă, a declarat că până acum există 100 de persoane înscrise la Sugaș Trail Running, majoritatea din București și Brașov.

Alergarea prin păduri, pe teren accidentat, aduce un plus față de alergarea clasică, pe asfalt sau pe stadion. Practic, te afli în natură și în primul rând respiri un aer cu totul diferit. Apoi, terenul este accidentat și trebuie să fii atent la asta, precum și la copaci, crengi… dezvoltă și pune în alertă și alte simțuri, deci. Este un concept relativ nou în România, care însă începe să cucerească tot mai mulți sportivi de performanță. Am ales Șugaș Băi pentru că reprezintă trasee neexplorate în acest tip de alergare, plus că așa reușim și o promovare a zonei, care este foarte frumoasă și ofertantă, dar mai puțin cunoscută de cei care nu sunt de aici”, a explicat Andrei Poștoacă, precizând că „indiferent de epocă, alergarea în sine rămâne aceeași”.

Înscrierile la Șugaș Trail Running continuă până pe 10 octombrie, iar doritorii o pot face pe adresa www.sugastrailrunning.blogspot.ro. Prețul unui bilet de participant este de 90 de lei, iar în acești bani intră un pachet de concurs oferit de organizatori. Andrei Poștoacă a declarat că pachetul conține băutură și batoane energizante, tricou cu numărul în concurs, gulaș secuiesc și o bere la final. În plus, vor exista și puncte de revitalizare pe traseul concursului și se va asigura asistența medicală, în caz de nevoie.

În ceea ce privește organizarea concurenților, Andrei Poștoacă a declarat că aceștia vor fi împărțiți pe categorii de vârstă – 18-29 de ani, 30-39 de ani, 40-49 de ani și 50+ la masculin și 18-29 de ani, 30-39 de ani și 40+ la feminin. Organizatorii s-au gândit și la copii, care vor avea trasee pentru categoriile de vârstă 4-6 ani, 7-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani și vor beneficia, desigur, de scutirea de la taxa competiției. Traseele Sugaș Trial Running cuprind toate potecile din pădurile din jurul Băilor Șugaș, concurenții având apoi acces la Baza de Tratament din stațiune și posibilitatea de campare cu corturile la baza Pârtiei de schi. Cabana Direcției Silvice de la Șugaș Băi va fi baza centrală a competiției, de aici urmând a se da startul și aici urmând să fie și centrul logistic, unde vor activa în jur de 30 de voluntari.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.