SPORT 1 decembrie 2013

Pinguinii Regali se pregătesc de un nou sezon

de Székely Emőke | 584 vizualizări

Se deschide patinoarul, iar copiii sunt așteptați la hochei

În urmă cu doar câteva zile au avut loc alegeri la Federația Română de Hochei. Rezultatele îl nemulțumesc pe președintele clubului Pinguinii Regali din Sfântu Gheorghe, care spune că nici măcar nu știe dacă anul acesta va fi sau nu campionat național de hochei pentru copii.

„Nu știu ce se va întâmpla la federație, în noua conducere sunt oameni cu care am mai lucrat și care nu au făcut mai nimic pentru sport, ci și-au urmărit interesele personale. Nu știu dacă va fi sau nu campionat pentru copii, cert e că noi vom participa la diferite turnee organizate de cluburile din apropiere” – a declarat președintele clubului, Kernászt Huba.

Acesta ne-a vorbit și despre patinoarul amplasat în vecinătatea pieței centrale din Sfântu Gheorghe. Acesta va fi deschis săptămâna aceasta, iar Pinguinii Regali, cei care se ocupă de funcționarea patinoarului, așteaptă și grupuri organizate de copii, de unde îi vor alege pe cei mai buni și îi vor propune pentru echipa de hochei.

„Din păcate constat o reticență din partea părinților, multora nu le convine că trebuie să aducă puștiul, apoi să vină după el. Nu înțeleg această percepție, pentru că mișcarea, sportul are un rol extrem de important în dezvoltarea copiilor” – este de părere Kernászt.

Anul acesta Pinguinii Regali au trei echipe, două de U10 și una de U12. De aici și așa zisele neplăceri. Echipele de U12 joacă deja pe teren mare, ceea ce la Sfântu Gheorghe nu există. „Nu le putem asigura copiilor o pregătire adecvată. La U12 deja ar trebui să îi învățăm marcajele de teren, off side-ul, și nu putem pentru că nu avem patinoar mare. Am discutat cu cei de la Primăria Sfântu Gheorghe și le-am propus să achiziționeze un patinoar second hand din occident. Aceste patinoare sunt foarte bune și se găsesc la un preț bun. Deocamdată însă nu sunt bani pentru așa ceva” – spune Kernászt.

Programul patinoarului de lângă piață este următorul: luni-vineri între orele 9-14, 15-17 și 19-21, sâmbătă și duminică între 11-14 și 15-21.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.