SPORT 28 iulie 2013

Patru medalii de aur și una de argint

de Székely Emőke | 702 vizualizări

deschidere sportivi

Weekend de excepție pentru sportul din Sfântu Gheorghe

Mădălina Linguraru, Cosmin Trofin, Blázer Imola și Incze Kriszta sunt sportivii care au adus bucurie sportului din Sfântu Gheorghe. Aceștia au participat la Campionatele Naționale de lupte și atletism și au adus cinste sportului covăsnean.

Aur și argint la lupte

La sfârșitul acestei săptămâni au avut loc la Chiajna Campionatele Naționale de Lupte. La eveniment au participat peste 300 de sportivi de la cele mai bune cluburi din țară. Printre ei s-au numărat și luptătorii Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, conduși de antrenorul Mátéfi Árpád. Sâmbătă delegația covăsneană s-a bucurat pentru Mădălina Linguraru, care a câștigat finala categoriei 48 de kg, învingând-o pe sportiva Andreea Leancă de la CS Steaua București. Mădălina este în primul an de seniorat, așadar are timp să se perfecționeze pentru viitoarele competiții.

Duminică a venit rândul sportivei Incze Kriszta, legitimată atât la CSŞ, cât și la CSM. Kriszta, care este junioară 2, a ajuns în finala categoriei 59 de kg, unde a pierdut în fața Georgianei Filip din Târgoviște. Astfel luptătoarele s-au întors acasă cu două medalii și regretul că la masculin niciun sportiv nu a reușit să urce pe podium.

Trei titluri la atletism

Capitala a găzduit la sfârșitul săptămânii Campionatele Naționale de Atletism juniori 2, unde sportivii din Sfântu Gheorghe s-au remarcat prin rezultate foarte bune. Cosmin Trofin, sportivul CSŞ și CSM, a reușit performanța de a fi dublu campion național. Acesta a terminat cursa de 800 de metri cu timpul de 1,54,38 și a luat medalia de aur. A reușit aceeași performanță și la proba de 1.500 de metri, pe care a terminat-o cu timpul de 3,55,42. Astfel sportivul covăsnean și-a trecut în cont două medalii de aur și titlul de dublu campion național.

Tot aur a câștigat și atleta Blazer Imola, care a concurat în proba de 400 de metri garduri. Imola a reușit să alerge un record personal, 60,75 de secunde, următoarea clasată având un handicap de două secunde. Atleta CSŞ Sfântu Gheorghe a alergat mai bine decât la FOTE, competiție ce a avut loc în urmă cu doar câteva zile la Utrecht, Olanda.

Luptătoare premiate

Directorul adjunct al CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia, a ținut să felicite cele două medaliate la Naționalele de Lupte și a spus că cele două fete vor fi premiate în următoarele zile.

„Sunt foarte mulțumit de prestația fetelor, dar și a băieților. Desigur, ar fi fost frumos să avem o medalie și la masculin, dar nu a fost să fie anul acesta. În orice caz, orele de antrenament, munca uriașă depusă de sportivi și antrenori a dat rezultate. Mădălina este în primul an de seniorat și știu că muncește enorm, așadar am speranța că se va califica la Jocurile Olimpice de la Rio. Kriszta este foarte tânără, și-a dorit mult medalia de aur, dar adversara ei din finală are mai multă experiență, care și-a spus cuvântul. Cred de asemenea că sportiva trebuie ajutată pentru că este foarte bună. Aș dori să mulțumesc profesorilor ei de la CSŞ pentru munca extraordinară pe care au făcut-o, și o asigur că CSM o va ajuta pentru a avea rezultate cât mai bune în viitor. De asemenea atât ea, cât și Mădălina Linguraru, dar și antrenorul Mátéfi Árpád vor fi premiați din partea clubului, dar și din partea mea” – ne-a declarat George Carcadia.

Mădălina este convocată pentru lotul național

După ce a luat medalia de aur, Mădălina Linguraru a fost invitată să participe la Campionatele Mondiale ce vor avea loc la sfârșitul lunii septembrie la Budapesta, dar și la Jocurile Francofone, care vor fi de asemenea în septembrie. În perioada 1-8 august sportiva CSM va participa la un stagiu de pregătire cu lotul național. Conducerea CSM Sfântu Gheorghe și-a propus ca și obiectiv un loc 5 pentru Mădălina la Mondiale.

Imola vrea încă un titlu

Sportiva Blazer Imola va participa la sfârșitul săptămânii viitoare la Campionatele Naționale de juniori 1, unde va concura cu atleți mai în vârstă. Antrenorul ei, Mircea Buhlea, ne-a spus că motivul pentru care au ales să participe la această competiție este acela că la Jocurile Balcanice, care vor avea loc în Turcia, nu se organizează probă de 400 de metri garduri. „Consider că Imola trebuie să mai alerge o cursă pentru că este într-o formă foarte bună. Am lucrat la greșelile de la Utrecht, le-am corectat și astfel Imola a atacat cu brio ultimele două garduri, care au reprezentat o problemă la FOTE. A alergat cel mai bun timp al ei, și cred că va face față și la Naționalele pentru juniori 1” – ne-a declarat Mircea Buhlea, care a spus că și rezultatul lui Cosmin Trofin este unul excepțional.

Iată că am avut parte de un sfârșit de săptămână plin cu succese în sportul din Sfântu Gheorghe, ceea ce demonstrează încă o dată că avem sportivi buni în discipline individuale. „Sportivii noștri au concurat cu reprezentanții unor cluburi cu prestigiu din București, Reșița sau Lugoj. Poate că unii au spus că CSM Sfântu Gheorghe este un club mic, dar iată că acest club mic își face simțită prezența la cel mai înalt nivel al sportului național” – este de părere George Carcadia.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.