SPORT 1 octombrie 2014

Narcis Nyerges – mica stea a fotbalului covăsnean

de Székely Emőke | 2380 vizualizări

Talentul şi munca titanică l-au făcut să fie primul fotbalist din județ selecționat în Națională în ultimii 20 de ani

De la Tibor Selymes încoace niciun fotbalist din județul Covasna nu a ajuns la echipa națională la niciun nivel. Ei bine, până acum, când tânărul Narcis Nyerges a fost convocat în Naționala U15 ani, și se află momentan la centrul de pregătire de la Mogoșoaia.

Poate părea ciudat pentru unii, însă Narcis a început să practice fotbalul de performanță doar anul trecut, mai exact în septembrie 2013. A muncit enorm, părinții și antrenorul Mihail Lazăr au avut încredere în el, și astfel în scurt timp a ajuns să fie curtat de multe cluburi mari și a fost convocat la naționala U15. Narcis pare să nu realizeze încă unde a ajuns, și ne-a spus foarte senin că este bine, dar ciudat că tocmai el, un copil din Valea Mare a reușit această performanță în decurs de doar un an. „Jucam fotbal doar cu prietenii, nu în mod profesionist, când am fost văzut întâmplător de domnul Constantin Lazăr, cel care ulterior a vorbit despre mine antrenorului Mihail Lazăr. Acesta mi-a propus să merg la Sfântu Gheorghe la clubul Atletico Steaua. Mi-a plăcut propunerea și m-am dus. Nu a fost ușor, am făcut naveta zilnic pentru că eram la școală în continuare la Valea Mare, și antrenamentele erau la Sfântu Gheorghe. În afară de asta mai făceam un antrenament și acasă pe baza unui program pregătit pentru mine de domnul antrenor, care cuprindea exerciții cu mingea, dar și exerciții pentru dezvoltarea condiției fizice” – ne-a declarat Narcis Nyerges.

Alături de antrenorul Mihail Lazăr de la Atletico Steaua din Sfântu Gheorghe

Golgheter în județ

Antrenorul Mihail Lazăr spune despre Narcis că este şi talentat, dar și foarte muncitor. Tânărul a evoluat sezonul trecut la Atletico Steaua și devenit golgheterul campionatului pentru juniori cu 35 de reușite. De asemenea a fost printre cei mai buni marcatori și în campionatul județean din Brașov. Nu e de mirare așadar că Narcis a fost curtat de mai multe cluburi din țară, printre care Ardealul Cluj sau FC Brașov. „Narcis a fost dorit de 7 cluburi din țară, și am ales să meargă la Ardealul Cluj, care este la ora actuală una dintre cele mai bune din țară în ceea ce privește pregătirea juniorilor. A fost văzut chiar şi de un reprezentant al clubului Lazio Roma, și sper că în câțiva ani va ajunge acolo” – a declarat Mihail Lazăr. Pentru el Narcis a fost un pariu câștigat, și cu siguranță este foarte mândru de fostul său elev. La fel de mândri sunt și părinții lui Narcis. Tânărul spune că toată familia îl susține și îl încurajează în tot ceea ce face. „Vă dați seama că părinții sunt foarte bucuroși, la fel și frații mei. Se bucură că am ajuns la Cluj, am ales acest club împreună cu domnul Lazăr, motivul fiind acela că este una dintre cele mai bune școli de fotbal din țară. M-am mutat așadar la Cluj, merg la școală aici, deși momentan sunt cu Lotul Național. Vom juca două partide cu Moldova” – spune Narcis.

Pe jos până la Valea Mare

Narcis ne-a povestit că de multe ori i s-a întâmplat să piardă autobuzul spre casă, și astfel mergea pe jos cei 25 de kilometri dintre Sfântu Gheorghe și Valea Mare. Tânărul spune râzând că pentru el nu a fost o problemă, ci mai mult o provocare. „S-a întâmplat de multe ori să merg pe jos. Sau am mai mers cu alt autobuz până la intersecția de la Reci, și astfel a trebuit să merg pe jos doar 15 kilometri, nu 25” – spune extrem de lejer, de parcă ar vorbi despre o plimbare de agrement. Antrenorul Mihail Lazăr spune că niciodată nu l-a sunat să îi ceară să îl ducă acasă, mai bine mergea pe jos. „Are o ambiție și o determinare de fier. L-aș fi dus acasă, vă dați seama, dar niciodată nu mi-a spus” – spune antrenorul.

Mihail Lazăr a mai spus că din punctul lui de vedere ar fi nevoie să se pună un accent mai mare pe antrenori, pe profesioniștii care ar putea să descopere alte talente precum Narcis. „Este primul produs al fotbalului covăsnean din ultimii mulți ani care ajunge la un asemenea nivel. Degeaba vrem să avem copii de succes, dacă nu avem antrenori” – spune președintele Atletico Steaua.

Narcis Nyerges fotbalist octombrie 2014 - 4

Idolul lui: Van Persie

Stând de vorbă cu Narcis am descoperit un puști simplu, muncitor și sincer. Ne-a vorbit cu naivitate de copil despre cum și-ar dori să fie ca Robin Van Persie, dar cu maturitate despre faptul că este conștient că acest vis poate fi atins doar prin muncă, muncă și iar muncă. „Idolul meu este Van Persie, îmi place fotbalul olandez, dar și mai mult îmi place fotbalul englez, care cred că este cel mai frumos din lume. Visul meu suprem este să ajung într-o zi la Liverpool, care este echipa mea favorită. Știu că pentru a ajunge acolo e nevoie de multă muncă, dar sunt gata să fac tot ce mi se cere, să mă pregătesc, să joc fotbal, să joc fotbal, și din nou, să joc fotbal” – ne-a mărturisit Narcis.

Povestea lui Narcis Nyerges este una de succes, dar în același timp este o poveste care este abia la început. Îi urăm sănătate, putere de muncă și un dram de noroc, și sperăm să mai scriem despre puștiul din Valea Mare atunci când va auzi pe viu, de pe gazon, celebrul și emoționantul „You’ll Never Walk Alone”.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
nyerges gheorghe, 1 februarie 2015
esti chiar o mica stea sa ai bafta de tot mai multe reusite
elisabeth, 2 octombrie 2014
Muy bien narcis!! Sigue asi tu conseguiras todo lo que te propongas !! Mucha suerte de parte de eli y paul nos vemos pronto :)
rkmn, 2 octombrie 2014
bravo pustiu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.