SPORT 16 februarie 2023

Motoarele turate la maximum: ultimele pregătiri pentru Winter Rally Covasna

de David Leonard Bularca | 1450 vizualizări

Organizatorii Winter Rally Covasna sunt cu „motoarele turate” la maximum, pentru că perioada de desfășurare a viitoarei ediții a raliului, 24-25 februarie a.c., se apropie cu pași repezi. Organizatorul Árpád Simon spune că înscrierile echipelor sunt încă în desfășurare, iar el și colegii săi trebuie să pregătească, în zilele următoare, traseul pentru competiție. 

Data inițială de desfășurare a raliului a fost stabilită pentru 3-5 februarie, însă din cauza vremii neobișnuit de călduroase pentru această perioadă organizatorii s-au văzut nevoiți să amâne perioada de desfășurare a Winter Rally Covasna. 

„Din păcate, prognoza meteo ne joacă feste, la fel ca până acum. Și până acum am avut ani în care a trebuit să amânăm sau să anulăm. Nici nu mai știu cum să pun o dată, că nu știu dacă va fi bună sau nu”, ne-a spus organizatorul Árpád Simon. 

El spune că probabil de la anul se va reveni la un alt mod de stabilire a perioadei de desfășurare a raliului. 

„Cred că la anul o să revenim la stabilirea perioadei de desfășurare la fel cum făceam la început: după prima ninsoare, la o săptămână, două, făceam raliul. Dacă pui o dată poate nu se nimerește și ajungem în faza în care trebuie să amânăm sau să anulăm, ceea ce nu e bine nici pentru noi, ca organizatori, nu e bine nici pentru concurenți, pentru că își fac rezervări de hoteluri, își organizează timpul liber și așa mai departe”, a explicat organizatorul. 

Pregătirea traseului, următorul pas înainte de marele spectacol de la finalul lunii

Acum organizatorii se pregătesc să amenajeze traseul, în ciuda vremii care încă poate strica din nou planurile. 

„Noi înainte de competiție trebuie să aranjăm traseul, să îl pregătim practic pentru competiție. Nu e chiar așa de ușor să faci un raliu. Ca să pregătești traseul îți ia mai multe zile. Sunt mai multe aspecte de care trebuie să ținem cont. Noi încercăm să facem să iasă bine. Acum vremea nu știu ce să zic, încercăm să o folosim în folosul nostru”, a explicat Árpád Simon.

În primele zile de la startul înscrierilor și-au anunțat participarea în în jur de șapte echipe, ne-a spus, săptămâna trecută, organizatorul. 

„Acum au început înscrierile, de două zile. Au început oamenii să se înscrie, dar suntem chiar la început, sunt vreo cinci, șase, șapte echipe, dar mă tot sună lumea, deci o să fie. Acum e devreme să dau un număr exact de participanți”, a detaliat Árpád Simon.

Ce noutăți sunt în acest an

În acest an, noutatea cu care vine Winter Rally Covasna este o probă de noapte, pe ruta Covasna-Comandău. 

„Proba care se ținea de obicei duminica nu se va mai ține, în schimb vrem să introducem o probă de noapte Covasna-Comandău, pentru prima dată. Revenim și cu „Superspeciala” din centrul orașului, pe care am ținut-o acum câțiva ani și care a avut un impact media foarte mare, având în vedere că transmisiunea live a fost urmărită din 171 de țări. Va fi în centrul orașului Covasna. Deci, traseele rămân cele clasice și am introdus ce am spus acum. Probele au 84 de kilometri, deci ne apropiem cât mai aproape de 100, pentru că ăsta ar fi targetul nostru, ca să fie și pentru cei care vin din străinătate până în Covasna, măcar 100 de kilometri. Anul ăsta reușim 84 de kilometri și sperăm să le placă și concurenților, pentru că probele sunt totuși de campionat mondial”, a mai subliniat, în final, organizatorul, Árpád Simon.

Numărul maxim de concurenți, conform regulamentului competiției, este de 50 de echipe.

Programul competiției, dar și alte detalii, le puteți găsi pe pagina de Facebook dedicată evenimentului, „Winter Rally Covasna”. 

Sursa foto: Winter Rally Covasna/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.