SPORT 18 ianuarie 2023

Ministerul Sportului: Sepsi SIC, nominalizată la categoria „Echipa anului – sporturi de echipă feminin”

de David Leonard Bularca | 347 vizualizări

Alături de echipa din Sfântu Gheorghe, mai sunt nominalizate la aceeași categorie echipele Rapid București (handbal feminin) și CSM Volei Alba Blaj

Ministerul Sportului (MS) organizează în premieră „Gala Sportivul Anului”, prin care va acorda premii sportivilor și echipelor din România care au înregistrat rezultate bune în anul 2022. Sunt 14 categorii în total, iar la una dintre ele, și anume la „Echipa anului – sporturi de echipă feminin”, este nominalizată și echipa de baschet Sepsi SIC, din Sfântu Gheorghe. 

Câștigătorii primei gale organizate de MS se vor afla săptămâna viitoare, pe 26 ianuarie, în cadrul unui eveniment organizat la Opera Națională București.

Ministrul Sportului, Eduard Novák, spune că a venit momentul să îi sărbătorim pe cei care, pe parcursul anului trecut, ne-au adus bucurii prin performanțele sportive pe care le-au realizat. 

„Noul an vine cu noi obiective importante și ne dorim ca rezultatele de excepție de anul trecut să deschidă calea pentru unele la fel de bune în 2023. De aceea, vrem ca 2023 să ia startul cu o recunoaștere a meritelor deosebite ale sportivilor români de pe tot parcursul anului trecut, cel mai bun an al sportului românesc din ultimele decenii. Această realitate, care ne-a adus atâta bucurie tuturor, are în spate munca, sacrificiile, eforturile și devotamentul unor oameni care merită aprecierea și recunoștința noastră. Este momentul lor. Să le fim alături și să-i onorăm”, a declarat ministrul Sportului, conform unui comunicat de presă. 

Echipele câștigătoare vor fi desemnate de către partenerii MS din cadrul evenimentului, și anume Asociația Presei Sportive din România.

„Selecțiile la cele 14 categorii și desemnarea câștigătorilor sunt realizate de partenerul Ministerului Sportului la acest eveniment, Asociația Presei Sportive din România, care numără aproape 300 de membri”, conform aceleiași surse.

Sepsi SIC (campioană a României și sfert-finalistă în EuroCup) concurează cu Rapid București (handbal feminin, campioană a României și participantă în Liga Campionilor) și CSM Volei Alba Blaj (campioană a României și participantă în grupele Ligii Campionilor) pentru primirea titlului „Echipa anului – feminin sporturi de echipă”

Printre celelalte categorii din cadrul galei se regăsesc: Sportivul Anului (unde printre nominalizați se află înotătorul David Popovici), Sportiva Anului, Antrenorul Anului, Sportivul anului în sport paralimpic, Sportiva anului în sport paralimpic, Echipa anului – sporturi de echipă masculin și altele. 

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Ministerului Sportului, sport.gov.ro. 

Sepsi SIC a obținut locul II și în cadrul evenimentului organizat în premieră de redacția noastră, Gala Superlativelor OCV/CovasnaMedia, după cum au votat cititorii, la categoria „Performanța Sportivă a Anului”. 

Sursa foto: Sepsi SIC/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.