SPORT 30 septembrie 2010

Maratoniști la Budapesta

de Ana Sidon | 515 vizualizări
Trei sportivi din Sfântu-Gheorghe au obţinut rezultate bune la maraton Maratonul de la Budapesta, care a avut loc duminica trecută, a adus rezultate bune pentru trei participanți din Sfântu-Gheorghe, care au concurat din partea Jacko Sport și a Clubului JAXTREM. Potrivit lui Jacko, la competiția din Budapesta au participat în total 13.800 de concurenți din toată lumea, dintre care 3.150 au și ajuns efectiv în maratonul de 42 de km. Aici, Sandor Istvan a reușit să ajungă

Trei sportivi din Sfântu-Gheorghe au obţinut rezultate bune la maraton

Maratonul de la Budapesta, care a avut loc duminica trecută, a adus rezultate bune pentru trei participanți din Sfântu-Gheorghe, care au concurat din partea Jacko Sport și a Clubului JAXTREM.

Potrivit lui Jacko, la competiția din Budapesta au participat în total 13.800 de concurenți din toată lumea, dintre care 3.150 au și ajuns efectiv în maratonul de 42 de km.

Aici, Sandor Istvan a reușit să ajungă pe locul 265, cu timpul de 3h21'59”, Racz Attila Zsombor a venit pe 479, cu 3h33'22”, iar Imreh Zoltan a alergat distanţa în 3h49'48”.

„Istvan a început să alerge în acest an, dar a obținut un rezultat destul de bun, sperăm ca anul viitor rezultatele să fie și mai bune”, a spus Jacko.

Clubul tinerilor bicicliști a luat ființă în primăvară, iar de atunci au avut loc mai multe concursuri de biciclete, triatloane, precum și primul maraton MountainBike, pe care doresc să-l organizeze și anul viitor, iar duminica viitoare vor participa la maratonul organizat de Alpin Sport la Valea Crișului.

„Parcări” pentru biciclete

„Avem mari planuri pentru anul viitor. Vreau să organizez o întâlnire a motocicliștilor dacă vom putea, în primăvară, maratoane de biciclete”, a spus Jacko.

Potrivit tânărului sportiv, în prezent situația bicicliștilor din municipiu nu este una tocmai fericită, în sensul în care nu există foarte multe piste sau spații amenajate, iar pe pistele existente parchează de multe ori mașini.

„Mie îmi plac străzile pline de gropi, că e off road, dar cu siguranță e foarte riscant pentru bicicliști. Nici automobiliștilor nu prea le pasă, pe piste se parchează sau se plimbă oamenii și se mai și uită ciudat la bicicliști ce caută acolo. Avem câteva piste, dar cred că va fi și mai bine, există câteva proiecte în oraș, care vor fi făcute”, a mai spus Jacko.

El apreciază că în oraș sunt tot mai mulți bicicliști și tineri care merg cu rolele, fapt îmbucurător având în vedere că în Sfântu-Gheorghe se poate ajunge oriunde repede cu bicicleta, chiar mai repede decât cu mașina, dar din păcate nu avem locuri special amenajate pentru a parca bicicletele.

Este vorba despre acele suporturi din metal pentru biciclete, iar Jacko consideră că ar fi bine dacă instituțiile publice și băncile ar amplasa așa ceva, în loc ca bicicliștii să își lege bicicletele de pomi sau stâlpi.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.