SPORT 8 februarie 2011

Lumânări şi flori pentru Marian Cozma la Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 457 vizualizări
La doi ani de la sfârşitul tragic al handbalistului român Marian Cozma, locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt aşteptaţi în seara aceasta cu începere de la ora 18 în faţa Sălii Sporturilor pentru a-şi aminti de acest simbol al prieteniei româno-maghiare. Ca şi anul trecut, în faţa Sălii Sporturilor, toţi cei care vor să-şi amintească de Marian Cozma vor aprinde câte o lumânare sau vor aduce flori, în memoria sportivului român, care

La doi ani de la sfârşitul tragic al handbalistului român Marian Cozma, locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt aşteptaţi în seara aceasta cu începere de la ora 18 în faţa Sălii Sporturilor pentru a-şi aminti de acest simbol al prieteniei româno-maghiare.  Ca şi anul trecut, în faţa Sălii Sporturilor, toţi cei care vor să-şi amintească de Marian Cozma vor aprinde câte o lumânare sau vor aduce flori, în memoria sportivului român, care în urmă cu doi ani şi-a găsit tragicul sfârşit într-un club din oraşul ungar Veszprem, înfrăţit cu municipiul Sfântu Gheorghe.

Marian Cozma a decedat pe 8 februarie 2009 înjunghiat în inimă, după ce a avut o altercaţie cu un grup de romi. Marian Cozma a fost atacat de un grup de aproximativ treizeci de romi, fiind înjunghiat de trei ori, inclusiv în inimă, plaga cauzându-i  decesul.

Alţi doi colegi, croatul Ivan Pešić şi sârbul Žarko Šešum au fost şi ei atacaţi, primul fiind înjunghiat în rinichi, iar cel de-al doilea suferind un traumatism cranio-cerebral. Un alt handbalist maghiar, dar născut in România, Ferenc Ilyés, a încercat să-l salveze făcându-i respiraţie gură la gură, dar nu a reuşit.

În memoria lui Marian Cozma, Comitetul Director al Federaţiei Române de Handbal a decis ca Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Sighişoara să poarte numele sportivului, iar în Veszprém s-a ridicat o statuie cu el aruncând la poartă.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.