SPORT 9 februarie 2011

Lucrările Terenului de Golf de la Vârghiș ar putea începe în primăvară

de Monica Vrânceanu | 529 vizualizări
Construcția Terenului Internațional de golf de la Vârghiș, al cărei proiect a fost lansat în primăvara anului trecut, încă așteaptă cu începerea lucrărilor, în prezent lucrându-se mai mult la obținerea diverselor autorizații. Unul dintre coordonatorii proiectului la nivel local, Csiki Janos, a declarat că este foarte posibil ca lucrările propriu-zise ale Terenului să fie demarate în primăvara sau vara acestui an, însă asta

Construcția Terenului Internațional de golf de la Vârghiș, al cărei proiect a fost lansat în primăvara anului trecut, încă așteaptă cu începerea lucrărilor, în prezent lucrându-se mai mult la obținerea diverselor autorizații.

Unul dintre coordonatorii proiectului la nivel local, Csiki Janos, a declarat că este foarte posibil ca lucrările propriu-zise ale Terenului să fie demarate în primăvara sau vara acestui an, însă asta depinde foarte mult de momentul în care vor fi obținute toate autorizațiile de constucție.

”Proiectul nu s-a abandonat, în niciun caz, însă merge foarte greu cu autorizațiile, plus că încă se mai achiziționează terenuri de la localnici. Este vorba despre foarte multe acte, documente, pentru că investitorii vor să aibă proprietate pe terenuri, fiind vorba despre o afacere în care se vor aduce sume de bani foarte mari”, a explicat Csiki Janos.

Potrivit acestuia, odată cu începerea lucrărilor de realizare a Terenului de Golf, la Vârghiș se vor crea în jur de 400 de locuri de muncă, ceea ce ar însemna o adevărată evoluție a zonei.

În Terenul Internațional de Golf de la Vârghiș este implicat un grup de investitori austrieci, dorindu-se realizarea aici a unei investiții de aproximativ 90 de milioane de euro, care ar urma să fie finalizată până în anul 2014. Terenul de Golf de la Vârghiș ar urma să aibă terenul 27 de găuri și va fi primul teren internațional din țară. Proiectul arată că acesta se va întinde pe 106 hectare de teren, din care 20% va fi suprafața propriu-zis construită, în timp ce alte 60 de hectare vor cuprinde proiectul Riverside, un amplu proiect turistic derulat de același grup de investitori, care va cuprinde hoteluri, case și vile, cafenele, magazine sau terenuri pentru divertisment și sport. În spatele proiectului Terenului de golf stau trei tineri arhitecți - Hanna Biro din Miercurea Ciuc, Radu Matei și Bejan Carmil, din Sfântu-Gheorghe, în vârstă de 25 de ani, toți absolvenți de arhitectură peisagistică.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.