SPORT 15 septembrie 2010

Încep competițiile la Clubul de Șah din Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 464 vizualizări
Iubitorii șahului sunt așteptați sâmbătă, 18 septembrie, la inaugurarea sălii de șah a Clubului de Șah Cavalerul din Sfântu Gheorghe, care va fi găzduită în clădirea de la terenul de tenis T13. Potrivit preşedintelui Clubului, Laszlo Zoltan, șahiștii se vor putea întâlni de acum de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și sâmbătă. Odată cu inaugurarea sălii de șah, va avea loc Concursul de Șah Sfântu

Iubitorii șahului sunt așteptați sâmbătă, 18 septembrie, la inaugurarea sălii de șah a Clubului de Șah Cavalerul din Sfântu Gheorghe, care va fi găzduită în clădirea de la terenul de tenis T13.  Potrivit preşedintelui Clubului, Laszlo Zoltan, șahiștii se vor putea întâlni de acum de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și sâmbătă.

Odată cu inaugurarea sălii de șah, va avea loc Concursul de Șah Sfântu Gheorghe, acesta fiind conceput cu o oră de gândire pentru jucători.

“Taxa de participare la acest concurs este de 10 lei, membrii Clubului având o reducere de 50%, în vreme ce copiii pot participa gratuit”, a explicat Laszlo Zoltan, adăugând că odată cu luna octombrie, Clubul va organiza cursuri de șah gratuite pentru copiii între 6 și 10 ani.

„Până în această vară am avut o perioadă grea la Clubul de Șah Cavalerul, deoarece în timp am pierdut mulţi membri pe care acum am vrea să-i readucem în rândul nostru. Ştiu că există oameni care au această „infecţie” a şahului, care e mai mult decât un hobby, de aceea facem înscrieri de membri, cu taxă anuală de 42 de lei şi de 20 de lei pentru pensionari. Am vrea să devină membri toţi cei care joacă şah în parc, în baruri sau acasă pe calculator”, a declarat Laszlo Zoltan.

Odată cu obținerea unei săli permanente pentru competițiile de șah din Sfântu Gheorghe, după ce în trecut a organizat meciuri în Sala de ședințe a Consiliului local pentru că nu avea alt spațiu, Clubul intenționează să se implice în educarea juniorilor prin popularizarea şahului în şcoli, organizarea mai multor concursuri de şah, realizarea unui logo şi a unei pagini de internet, dorindu-și să ajungă în Divizia B națională de Șah.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.