SPORT 1 octombrie 2010

Handbal şi la masculin

de Ana Sidon | 842 vizualizări
După ce săptămâna trecută v-am prezentat echipa feminină de handbal a CSM Sfântu-Gheorghe, continuăm astăzi cu loturile masculine de juniori şi seniori Săptămâna trecută scriam despre renașterea handbalului din județul Covasna și prezentam echipa de handbal feminin de sub aripa Clubului Sportiv Municipal (CSM), iar acum le-a venit rândul și băieților. Handbalul masculin se prezintă în două echipe – una de juniori și alta de seniori – ambele conduse de antrenorul Viorel Bărbos, care anterior a crescut handbalul masculin la Clubul Madison.

După ce săptămâna trecută v-am prezentat echipa feminină de handbal a CSM Sfântu-Gheorghe, continuăm astăzi cu loturile masculine de juniori şi seniori

Săptămâna trecută scriam despre renașterea handbalului din județul Covasna și prezentam echipa de handbal feminin de sub aripa Clubului Sportiv Municipal (CSM), iar acum le-a venit rândul și băieților.

Handbalul masculin se prezintă în două echipe – una de juniori și alta de seniori – ambele conduse de antrenorul Viorel Bărbos, care anterior a crescut handbalul masculin la Clubul Madison.

Conducerea CSM a decis însă că aceste echipe – atât de fete, cât și de băieți, au nevoie de o susținere mai mare, astfel că le-a luat sub egida sa și cu timpul a venit și sprijin din partea autorităților locale.

Acum, la nivel de băieți, handbalul are o echipă în Divizia A, înființată în anul 2010, și juniorii I, care au prins turneul semifinal pe țară, iar anul acesta prind turneul final și speră la medalii.

Antrenorul Viorel Bărbos a venit la noi în oraș în anul 1985, în calitate de jucător, iar de antrenament se ocupă din anul 1991, la copii și juniori.

„Fiind începutul finalei, ne propunem omogenizarea echipei, promovarea juniorilor spre seniori. Ca echipă tânără, ne dorim și o clasare în prima jumătate a clasamentului Campionatului Național. La Juniori I ne propunem câștigarea grupei și calificarea în turneul final. Juniorii stau bine, sunt într-o serie foarte puternică, dar stăm bine”, a spus antrenorul Viorel Bărbos.

10 ani de pauză

Pauza din handbalul masculin covăsnean a durat zece ani, atât din lipsă de juniori, cât și de bani. Acum, lucrurile par a fi intrat pe un făgaș bun, trei jucători vor pleca spre ligă, iar tinerii vor fi formați intens și au șansa de a ajunge în echipa de seniori.

„Dacă cineva are răbdare cu noi 2 – 3 ani, eu zic că locul I – II în Divizie se obține. Trebuie experiență competițională, copiii sunt încă foarte cruzi”, a mai spus antrenorul. Loc de sprijin ar mai fi întotdeauna, în afară de cel primit de la CSM, mai ales dacă ne gândim că băieții sunt nevoiți uneori să meargă la meciuri în ziua în care se joacă, și nu au timp de odihnă, fapt care influențează jocul.

Sumele alocate de Consiliul Local sunt de 50.000 de lei pentru echipa de fete, și 25.000 de lei pentru cele două echipe de băieți.

Directorul CSM, Șanta Carol, declara săptămâna trecută că dorința lor este de revigorare a handbalului covăsnean, amintind de marea greșeală a dizolvării echipei de handbal feminin acum câțiva ani.

Componenţa echipei Divizia A Seniori, CSM Sf.Gheorghe, campionat 2010 - 2011:

Deak Hunor

Bakk Alpar

Cristoloveanu Ioan Alexandru

Croitoru Cosmin

Bucșa Victor Gabriel

Bogdan Botond

Scalo Răzvan Florin

Ciulei Eugen

Lohan Alexandru

Szoke Marius Alin

Petrila Cosmin

Zaharia Florin Cătălin

Dobrean Andrei Bogdan

Stoica Alexandru Vasile

Pap Levente

Blaj Mădălin Gabriel

Farkas Zsolt

Niste Eduard

Componenţa echipei CSM Sf.Gheorghe, Juniori I, masculin, 2010 – 2011:

Lohan Alexandru

Szoke Marius Alin (lot național juniori)

Petrilă Cosmin

Zaharia Florin Cătălin

Dobrean Andrei Bogdan

Stoica Alexandru Vasile

Pap Levente

Blaj Mădălin Gabriel

Farkas Zsolt

Niste Eduard

Szabo Lajos Tas

Simon Norbert

Tasnadi Tas

Program echipa de seniori:

• Etapa a IV-a, 2 octombrie: CSM Sf. Gheorghe - CS H&V Piteşti

• Etapa a V-a, 9 octombrie: Universitatea Valahia Târgovişte - CSM Sf. Gheorghe

• Etapa a VI-a, 16 octombrie: CSM Sf. Gheorghe - Steaua II Bucureşti

• Etapa a VII-a, 30 octombrie: Triumf Călăraşi - CSM Sf. Gheorghe

• Etapa a VIII-a, 6 noiembrie: CSM Sf. Gheorghe - HC Teleorman Alexandria

• Etapa a IX-a, 13 noiembrie: Petrolul Ploieşti - CSM Sf. Gheorghe

• Etapa a X-a, 20 noiembrie: CSM Sf. Gheorghe - Interhandball Bucureşti

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Eugen C., 31 decembrie 2011
Macar ne luam banii la timp.Nu?Si pe langa asta si prime.
Gobi, 2 octombrie 2010
"Sumele alocate de Consiliul Local sunt de 50.000 de lei pentru echipa de fete, și 25.000 de lei pentru cele două echipe de băieți." mai are rost vreun comentariu?
cosmin, 2 octombrie 2010
Multumim!
razvan, 1 octombrie 2010
Multumim!
vally9, 1 octombrie 2010
succes!
Alin, 1 octombrie 2010
Succes baieti!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.