SPORT 4 martie 2018

FOTO Patinoarul acoperit din Târgu Secuiesc – inaugurat în prezența vicepremierului Stănescu și ministrului Tineretului și Sportului

de Iulia Drăghici - Taraș | 812 vizualizări

Patinoarul acoperit din Târgu Secuiesc, a cărui construcţie a început în urmă cu aproape 12 ani, a fost inaugurat oficial sâmbătă seară, în cadrul unei ceremonii la care au participat, printre alţii, vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, şi reprezentanţi ai Federaţiei române de hochei de gheaţă.

Potrivit primarului municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, construcţia a început în anul 2006, dar, în 2009, lucrările au fost sistate şi reluate în 2016, an în care Compania Naţională de Investiţii a preluat finanţarea obiectivului.

Clădirea a fost construită pe trei nivele, are o suprafaţă totală de 5.220 metri pătraţi şi cuprinde un teren de joc de 1745 de metri pătraţi, vestiare, cabinet medical, cantină, bar, depozite şi o sală de conferinţe. Investiţia totală s-a ridicat la aproape 24 de milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a menţionat că un rol important în construirea acestui patinoar l-a avut lobby-ul făcut de UDMR pe lângă guvernele care s-au succedat în ultimii 12 ani şi a mulţumit foştilor miniştri Borbely Laszlo, Vasile Blaga, Liviu Dragnea, Elena Udrea şi Sevil Shaideh pentru sprijinul acordat.

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prezent la eveniment, a declarat că patinoarul va putea găzdui competiţii naţionale şi internaţionale şi va contribui la revigorarea hocheiului şi patinajului din ţara noastră.

Acesta a mai spus că, pe lângă sprijinirea proiectelor autorităţilor locale din ţară, ce au ca scop dezvoltarea infrastructurii în toate domeniile, printre obiectivele prioritare ale Guvernului se numără modernizarea celor patru stadioane bucureştene pentru Campionatul European din 2020.

„Suntem în diferite faze cu cele patru stadioane pentru Euro 2020, Stadionul "Steaua", "Dinamo", "Rapid" şi "Arcul de Triumf" şi trebuie ca, în 2020, aşa cum ştiţi, să le avem gata. Am avut ceva probleme cu stadionul "Dinamo", dar celelalte cred eu că sunt în grafic, să putem să le finalizăm, ca în 2020 să poată fi folosite pentru competiţii (...) Şi proiectele locale sunt priorităţi, dar finalizarea celor patru stadioane este o prioritate naţională", a declarat, cu acest prilej, vicepremierul Paul Stănescu.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a declarat că instituţia pe care o conduce are o serie de programe menite să sprijine atât sportul de performanţă, cât şi sportul de masă şi şi-a exprimat speranţa că municipiul Târgu Secuiesc va fi o pepinieră de viitori campioni la hochei şi patinaj artistic.

La eveniment au mai fost prezenţi, printre alţi invitaţi, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, senatorul Tánczos Barna în calitate de reprezentant Academiei Secuieşti de Hochei pe Gheaţă, prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, şi reprezentanţi ai Federaţiei Române de hochei pe gheaţă.

Un patinoar artificial acoperit a fost inaugurat luna acesta şi în municipiul Sfântu Gheorghe, lângă noua arenă sportivă. Acesta a fost construit, cu sprijinul Guvernului Ungariei, de către Fundaţia Mens Sana din Miercurea Ciuc, pentru Academia secuiască de hochei pe gheaţă.

AGERPRES

Sursă foto: Tofán Levente

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.