SPORT 26 mai 2022

Federația Română de Hochei pe Gheață atrage atenția că în Covasna sunt mai multe patinoare decât în alte zone ale țării

de David Leonard Bularca | 1116 vizualizări

Totodată, a fost sesizată comisia de disciplină în legătură cu evenimentele care au avut loc după încheierea meciului dintre România și Ungaria

Federația Română de Hochei pe Gheață (FRHG) a ieșit cu o poziție prin care critică faptul că în zone din țară precum București, Suceava, Ploiești, Constanța și Iași nu s-au construit patinoare. Biroul Federal al organizației semnalează așadar o „diferență clară” în modul de acordare a fondurilor, în Covasna, Harghita și Mureș, existând deja astfel de facilități și fiind programată chiar construcția altora noi. 

Ședința Biroului Federal al FRHG a avut loc și în contextul meciului de hochei pe gheață dintre România și Ungaria, care a născut discuții diverse în spațiul public, pentru că jucătorii care reprezentau țara noastră ar fi cântat imnul Ținutului Secuiesc după încheierea meciului. 

„În cadrul ședinței Biroului Federal al Federației Române de Hochei pe Gheață (FRHG) din data de 24 mai 2022 au fost discutate atât incidentele petrecute la finalul meciului dintre reprezentativa României și cea a Ungariei desfășurat în data de 8 mai 2022 în cadrul Campionatului Mondial de Hochei pe Gheață 2022 din Slovenia, cât și contextul general în cadrul căruia se desfășoară activitatea hocheistică pe gheață în România.

În ceea ce privește contextul general, nu poate și nu trebuie ignorat faptul că, începând cu 2014, FRHG împreună cu cluburile de hochei pe gheață din România au reușit performanța de a aduce România de pe locul 34, pe locul 22”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul FRHG. 

Mai departe, reprezentanții Federației spun că nu au avut susținere din partea autorităților centrale pentru a construi patinoare în țară. 

„Această performanță este cu atât mai notabilă în condițiile în care, pe de o parte, începând cu 2014, FRHG a trebuit să achite datoria de peste 1 milion de euro lăsată de vechea conducere și, pe de altă parte, nu a existat niciun fel de susținere din partea puterilor decidente (politic și economic) pentru a construi patinoare în București, Suceava, Ploiești, Constanța, Iași ș.a. (...). A existat și există o diferență clară în ceea ce privește modul de alocare a fondurilor pentru construirea infrastructurii atât de necesară pentru desfășurarea acestei activități sportive. Astfel, dacă în orașe precum București, Suceava, Iași, Constanța, Buzău nu s-a construit nici măcar un singur patinoar, în Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc au fost construite patinoare și urmează a se construi alte 4 (patru) patinoare în aceleași localități din fonduri CNI (Compania Națională de Investiții), au punctat cei de la FRHG. 

Comisia de Disciplină a fost sesizată în legătură cu acțiunile jucătorilor de după meciul România-Ungaria

FRHG a precizat în același comunicat de presă că nu are competența de a se pronunța în privința scandalului iscat după meciul dintre România și Ungaria, dar a fost sesizată comisia de disciplină. 

„Pe de altă parte, nu putem să nu observăm faptul că situația în care parte dintre jucătorii echipei naționale a României au cântat împreună cu galeria echipei adverse poate fi interpretată ca fiind echivalentă cu situația în care, practic, aceștia au sărbătorit înfrângerea propriei echipe naționale.

O asemenea atitudine din partea unor membri ai echipei naționale a fost de natură să nască contradicții și discuții în cadrul opiniei publice”, explică cei de la vârful Federației. 

Totodată, după acest moment, reprezentanții FRHG vor să completeze regulamentele de la nivelul Federației „cu o serie de prevederi de natură să asigure, pe viitor, ca membrii echipelor naționale de hochei pe gheață să manifeste în public, în mod explicit, o conduită de natură să dovedească deplina loialitate și susținere față de România, de însemnele oficiale ale statului român, imaginea acesteia și, nu în ultimul rând, suporterii echipei naționale”

Federația va transmite și o „solicitare adresată Ministerului Sportului referitoare la exprimarea de către acesta a unui punct de vedere cu privire la elementele care ar fi necesar să fie incluse în mod obligatoriu în Regulamentele de la nivelul Federației Române de Hochei pe Gheață (FRHG), elemente referitoare la conduita membrilor echipelor naționale, cu indicarea unor obligații detaliate în sarcina acestora pe perioada în care aceștia reprezintă România în cadrul competițiilor internaționale”, conform aceluiași comunicat de presă.

Totodată, FRHG va transmite solicitări Guvernului și Parlamentului României pentru a le cere să asigure dezvoltarea activității hocheistice, în special construirea de patinoare în mai multe zone ale țării. 

Sursa foto: rohockey.ro

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.