SPORT 21 septembrie 2021

Echipă covăsneană, pe locul II în cadrul unui semimaraton din București

de David Leonard Bularca | 1826 vizualizări

Echipa cercului de alergare Gáll Lajos, numită Háromszék, a participat la „Wizz Air București semimaraton internațional”, organizat de o sportivă care a câștigat medalia de aur, categoria maraton, la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, Constantina Diță. Háromszék, din județul Covasna, înscrisă la categoria pe echipe, s-a clasat la finalul competiției pe locul II. Semimaratonul, aflat la a V-a ediție, s-a desfășurat duminică, 19 septembrie. 

Kelemen Péter, Imreh  Zoltán și Csutak Tamás au făcut parte din echipa Háromszék.

„Duminică, a avut loc cea de a 5-a ediție a concursului de alergare pe șosea „Wizz Air București semimaraton internațional”, în organizarea doamnei Constantina Diță, care a câștigat medalia de aur la maraton la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. Aproape 1.500 de participanți au putut alege dintre probele de 21 km individual, 10 km individual și echipă sau 3,5 km. La  competiție a participat și echipa cercului de alergare Gáll Lajos, numită Háromszék, și nu numai că au participat, dar la finalul competiției s-au clasat pe locul II. Cursa de 10 km a fost cu 90 m mai lungă, membrii echipei au fost Kelemen Péter (41 de ani) 36 de minute, 11 secunde, Imreh  Zoltán (40 de ani) 39 de minute, 46 de secunde și Csutak Tamás (60 de ani) 40 de minute, 43 de secunde”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni redacției Observatorul de Covasna. 

Podiumul a arătat faptul că echipa din Sfântu Gheorghe a avut concurenții cu cele mai înaintate vârste din top 3. 

I - The Speed Project, (vârsta celor 3 alergători este de 120 de ani), 1 oră, 51 minute, 32 secunde;

II - Háromszék, (vârsta celor 3 alergători este de 140 de ani), 1 oră, 56 minute, 40 secunde;

III - 2 Slow 2 Win 2 Dumb 2 Quit, (vârsta celor 3 alergători este de 92 de ani), 1 oră, 58 minute, 00 secunde.

„Un rezultat senzațional a fost obținut la semimaraton, Konga Roncer Kipkorir, din Kenia, a câștigat cu 1 oră, 1 minut, 22 secunde. Locul doi, Soare Nicolae cu 1 oră, 3 minute, 20 secunde, iar al treilea Aila Peter Mwianki, Kenya, 1 oră, 4 minute, 13 secunde”, se mai arată în comunicat.

Participarea sportivilor covăsneni la „Wizz Air București semimaraton internațional” a fost susținută de Tega SA și Primăria Sfântu Gheorghe.

Sursa foto: Cercul de alergare Gáll Lajos

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.