SPORT 29 iunie 2014

Din sala de curs pe banca tehnică

de Székely Emőke | 549 vizualizări

Cursul de antrenori de fotbal are 25 de absolvenți

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Covasna a anunțat la începutul returului că începând cu sezonul 2014-2015 nimeni nu va putea sta pe banca tehnică fără să dețină măcar licența C, adică cea de instructor sportiv. Pentru a veni în sprijinul antrenorilor din județ, a fost organizat un curs de antrenori de fotbal, care s-a terminat vineri prin susținerea unui examen scris.

Cursul a început în primăvară, iar cei 25 de participanți au parcurs 40 de ore de teorie și 20 de practică, după care au susținut un examen practic și unul teoretic. Inițiatorul cursului, antrenorul Mihail Lazăr, dar și cei 25 de absolvenți au spus că acest curs a fost un succes, care poate aduce un plus fotbalului covăsnean. De remarcat este faptul că vârsta participanților a fost vastă, de la 20 la 60 de ani, iar la curs a participat și o femeie din Covasna. Logistica necesară a fost asigurată de clubul Atletico Steaua și Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal.

„Am început în luna aprilie cu examenul de admitere la curs, apoi am continuat săptămână de săptămână cu o materie bine aleasă. Cursanții au învățat printre altele despre selecția copiilor, teoria antrenorului sportiv, psihologia sportului, codul de etică al antrenorului, etapele de dezvoltare ale jucătorilor de fotbal, ciclul săptămânal, lunar și anual al echipei. Orele au fost interactive, am discutat fiecare problemă pe larg, așa se face că de multe ori cele două ore de curs s-au făcut 4 sau chiar 5. Cursanții au fost deschiși, au vrut să învețe” – ne-a declarat Mihail Lazăr.

Înainte de examenul teoretic cei 25 de noi antrenori au luat parte la un examen practic. Mihail Lazăr ne-a spus că fiecare absolvent a tras un cartonaș pe care avea o sarcină de efectuat. De exemplu, au trebuit să pregătească portarul, sau să conducă o sesiune de încălzire. Examenul teoretic a fost absolvit cu brio de toți participanții.

„A fost un curs cu adevărat bun, din care am avut ce învăța. Atmosfera a fost una de prietenie, am primit răspunsuri la orice întrebare pe care o aveam. Eu mă ocup de o echipă de copii de mai multă vreme, dar am ținut să vin la acest curs pentru a învăța. Plus de asta, am înțeles că nu mai putem sta pe banca tehnică fără licență, așadar mi s-a părut normal să profit de această șansă” – ne-a declarat unul dintre cursanți.

Cei 25 de absolvenți au profitat de faptul că la examenul final a fost prezent și un reprezentant al AJF, și i-au cerut explicații în legătură cu ce va fi cu acei antrenori care nu au nicio hârtie, dar antrenează anumite echipe. Reprezentantul AJF, Veress Loránd, le-a spus că regulamentul trebuie respectat, și cei care nu au măcar licența C, nu vor fi lăsați să stea pe banca tehnică, contrar zvonurilor. Acesta i-a felicitat pe absolvenți și le-a urat mult succes în cariera pe care și-au ales-o.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.