SPORT 7 august 2013

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a împărțit banii pentru proiectele sportive

de Székely Emőke | 591 vizualizări

Comisia pentru Tineret și Sport din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe a evaluat proiectele sportive depuse de cluburile și asociațiile din județ, apoi au împărțit banii alocați acestui segment.

42 de proiecte

În total au fost depuse 42 de proiecte, iar ca o noutate față de anii precedenți, Consiliul Local le-a cerut cluburilor și asociațiilor să facă rost și de cofinanțare de la sponsori. Cuantumul cofinanțării a fost stabilit în funcție de mărimea organizației sportive, precum și de impactul pe care îl are asupra comunității. Găsirea sponsorilor însă nu este o sarcină tocmai ușoară, mai ales în vremuri de criză, cel puțin așa susțin mai mulți șefi de cluburi și asociații.

Banii pentru echipe

Așa cum era de așteptat, cea mai mare sumă i-a revenit echipei de futsal FC Sepsi, rezultatele acestei formații fiind cele mai bune, băieții fiind vicecampioni naționali doi ani la rând. FC Sepsi a primit suma de 54.100 de lei, iar suma de 45.900 de lei este condiționată de o rectificare de buget. În topul sumelor urmează echipele care evoluează în al doilea eșantion competițional: echipa de baschet masculin Vabova, și cea de handbal feminin Bobowling au primit câte 10.820 de lei, plus 9.180 de lei vor primi la rectificare. Aceeași sumă o întâlnim și în cazul CS Electrica, club care evoluează în Superligă la tenis de masă, precum și în cazul clubului de fotbal Sepsi OSK (liga a IV-a). Clubul de baschet Bball 6 a primit 8.120 de lei (+6.880 la rectificare), echipele de fotbal din comunele aparținătoare de Sfântu Gheorghe, Chilieni și Coșeni, câte 4.000 de lei, iar echipele de handbal junioare III și juniori IV de la Madison au primit în total 1.500 de lei.

Sume pentru sporturi individuale

La sporturile individuale sumele acordate sunt semnificativ mai mici. Astfel judokanii de la Samurai OPS au primit 2.000 de lei, la fel ca și Tri-Aluta, Autocrono sau CS Alpin. 2.500 de lei le-au revenit cluburilor de karate Shoto-Team și ::Sport-All::, CS Show Time a primit 3.400 de lei, iar Cercul de Alergare „Gall Lajos” 3.000 de lei. Clubului de șah „Cavalerul” i-a revenit suma de 1.300 de lei, la fel ca și Școlii de Gimnastică „Botoș Liviu”, în timp ce KLG Racing a primit 1.000 de lei pentru a participa la Campionatul Național de Karting, la fel ca și cei de la Endurance pentru concursuri de motocros.

Asociațiile şi cluburile au primit fiecare mai puțini bani decât au cerut, așadar pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele este nevoie și de bani din buzunar, de cele mai multe ori din buzunarul părinților. Așa s-a întâmplat, de exemplu, și la finele sezonului trecut de baschet, când părinții fetelor de la BBall 6 au făcut sandvișuri și prăjituri pe care le-au vândut la meci pentru a strânge bani ca echipa să poată merge la turneul final al diviziei secunde la baschet feminin.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.