Clubul Sportiv Școlar va intra în posesia sălii de sport municipale
Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Sfântu Gheorghe a primit planul de școlarizare pentru următorul an. Modificări semnificative nu sunt în ceea ce privește secțiile sau numărul de elevi, dar directorul Nemes Áron a vorbit totuși despre unele noutăți mai degrabă de ordin logistic.
– Spuneți-ne mai întâi câte secții sunt anul acesta la școala sportivă, și câți elevi vor participa la activități?
– Am primit planul de școlarizare pentru anul 2014-2015 de la Inspectoratul Școlar al Județului Covasna, și anul acesta vom avea în total 406 elevi, cu 2 mai mulți decât anul trecut. Secțiile sunt aceleași ca și anul trecut: atletism, baschet, gimnastică, handbal și lupte libere. La fiecare secție avem grupe de începători, avansați și grupe de performanță.
– Sunt modificări în ceea ce privește cadrele didactice?
– Da, Bordás Noémi va întregi lotul de antrenori de baschet format de Pál Csaba, Bernád Levente și de mine. Ea a antrenat echipa Bball 6, însă anul acesta am convenit ca cele două echipe să se unească în speranța că astfel vom avea rezultate mai bune. Anul trecut ei au avut un sezon remarcabil, anul acesta noi am fost cei care am evoluat foarte bine, așadar cred că împreună vom putea face o figură frumoasă. Desigur, sunt câteva sportive care renunță la baschet, dar asta se întâmplă deseori. De asemenea avem un coleg nou, care de fapt a revenit, în persoana lui Mátéfi Árpád care va preda cu jumătate de normă împreună cu ceilalți doi antrenori de lupte, Hatos Péter și Kertész Dávid.
– Spuneați de faptul că unii renunță la cariera sportivă. Există o vârstă anume când copiii, elevii au tendința de a renunța?
– Da, clasa a VIII-a este o răscruce, foarte mulți renunță atunci, la îndemnul părinților, dar mai ales al profesorilor. Și noi înțelegem că școala trebuie să fie pe primul loc, dar credem că cele două se pot îmbina cu o organizare bună a timpului. Sunt însă mulți profesori care nu au avut nimic de-a face cu sportul și care cred că sportul nu este altceva decât o povară.
– Cum stați cu lucrările de la stadionul mic? Când va fi acolo acea bază sportivă pe care mulți o așteaptă?
– Din păcate anul acesta nu am lucrat deloc la partea noastră din acel complex, pentru că nu am primit niciun leu din partea ministerului pentru acele lucrări. În partea de jos, partea Primăriei cum ar veni, se lucrează. Cred că va trece multă vreme până când vom avea acel complex sportiv, pentru că lucrurile se mișcă încet. Avem însă o veste bună, și anume aceea că sala sporturilor municipală, cea de pe strada Vânătorilor, ne va fi dată de municipalitate. Mai sunt unele aspecte birocratice care trebuie rezolvate, dar în mare parte lucrurile par a fi clare. Este o veste excelentă pentru noi pentru că avem nevoie de o sală de sport.
– Spuneți-ne în final care sunt obiectivele CSȘ pentru acest an.
– Ne-am propus să obținem 5-6 medalii de aur la campionatele naționale. Desigur, știm că motorul CSȘ este secția de lupte, dar sperăm ca și celelalte secții să aducă medalii. Anul trecut luptele și-au îndeplinit în totalitate obiectivul, iar baschetul și atletismul în proporție de peste 90%. Sperăm să avem un an bun, iar elevii noștri să reprezinte cu cinste orașul.