SPORT 8 august 2013

Cine va conduce fotbalul covăsnean?

de Székely Emőke | 520 vizualizări

Se încing spiritele înaintea alegerilor de la Asociația Județeană de Fotbal Covasna, care vor avea loc sâmbătă

La sfârșitul acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, vor avea loc alegerile pentru șefia Asociației Județene de Fotbal Covasna, iar pentru această funcție candidează două persoane: actualul președinte Veres Gyula, și fostul președinte din perioada 2001-2005, Oláh József. Cei doi spun că se așteaptă la o competiție corectă, însă apar și alte persoane în plan.

Acuzații la adresa lui Oláh

Un domn pe nume Balassy András ne-a trimis o scrisoare prin care îl acuză pe Oláh József de furt și delapidare. Balassy, care a fost membru în conducerea AJF pe vremea când instituția era condusă de Oláh, susține că președintele de atunci ar fi furat suma de 200.000 de lei, și la plecare nu ar fi predat unele documente. „Având în vedere apropiatele alegeri prezidențiale programate în cadrul AJF Covasna, am decis să aduc la cunoștința alegătorilor faptele de delapidare, respectiv de furt din fondurile bănești ale asociației petrecute sub președinția lui Oláh Iosif. (…) În concret este vorba de acțiunea infracțională constând în delapidarea din fondurile AJF a unor sume de bani, care conform zvonurilor depășesc 200.000 de lei. (…) Cele afirmate sunt susținute de starea de fapt documentată, potrivit căreia ex-președintele pomenit nu a predat către noua și în același timp actuala conducere AJF Covasna rapoartele de arbitraj și ale observatorilor de joc, care au dispărut sau au fost distruse” – se arată în scrisoare. Balassy spune de asemenea că l-a reclamat pe Oláh la DNA, și consideră că aceste informații trebuie făcute publice pentru ca cei din fotbalul covăsnean să poată vota sâmbătă în cunoștință de cauză.

Oláh neagă acuzaţiile

„Nu este nimic adevărat din ce se spune. Balassy András are o frustrare personală în legătură cu mine. În trecut am fost parteneri de afaceri și din cauza unor nereguli am convenit să rupem legătura. Pe vremea când am fost eu președinte la AJF el a fost președintele arbitrilor, și l-am exclus de acolo tot din cauza unor nereguli. Nu am furat nimic de la AJF, nici nu aveam acces la bani, pentru că nu era treaba mea. Eu am semnat doar statele de plată. Cât despre presupusele documente nepredate, ce era să predau eu dacă cei din administrație au rămas? S-a schimbat doar președintele, în locul meu a venit domnul Veres Gyula, dar secretarul și contabilul au rămas. Nu știu unde m-a reclamat, dar pe mine nu m-a chemat DNA la audieri. Pe de altă parte, au trecut câțiva ani de atunci, dacă într-adevăr erau nereguli, acestea ar fi fost semnalate de noua conducere, iar mie nu mi-a zis nimeni nimic” – afirmă Oláh József, care crede că de fapt acțiunea lui Balassy András are menirea de a-l pune într-o lumină nefavorabilă înainte de alegeri.

„Vreau o echipă tânără”

Oláh József a fost arbitru în Liga I între anii 1992-2002, și ne-a spus că a decis să candideze pentru că își dorește o echipă tânără la șefia AJF. „Candidez pentru a conduce fotbalul covăsnean împreună cu Lucian Rusandu, care nu a putut candida pentru că nu îndeplinea anumite criterii. Eu însă pot candida, și în cazul în care voi câștiga, voi face echipă cu Lucian Rusandu pentru că scopul meu și al nostru este acela de a aduce un aer proaspăt în fotbalul din județ. El nu a putut candida pentru că nu are 4 ani experiență pe un post de conducere la AJF sau un club, eu însă am, și din fericire am și sprijinul a 25 de echipe din județ. Eu am făcut campanie, m-am dus la fiecare club, dar alegerile vor fi sâmbătă și vom vedea acolo cine cu cine votează” – a declarat Oláh József.

Rusandru vrea să conducă AJF

Arbitrul Lucian Rusandu a confirmat faptul că și-a dorit scaunul de președinte și cu toate că anul acesta nu s-a putut, spune că va candida peste 4 ani. „A fost schimbat un articol din statut, și astfel nu am destulă experiență pentru a putea candida. Îl susțin însă pe Oláh József, iar în cazul în care va câștiga, toți oamenii de fotbal din județ vor simți schimbarea la toate nivelele: asociație, arbitri, jucători seniori și juniori. În spatele meu este o echipă de oameni tineri care vor să ajute fotbalul covăsnean. Eu provin de aici și cu toate că am o carieră la nivel național, vreau să redau fotbalului covăsnean ceea ce am primit eu de la el” – ne-a declarat Lucian Rusandu.

Veres se delimitează de conflictul Balassy-Oláh

Actualul președinte al AJF Covasna, Veres Gyula, spune că nu are nimic de adăugat la scrisoarea trimisă de Balassy András, și se delimitează de acuzațiile care i se aduc lui Oláh József. Acesta a reacționat și la intenția de a candida a lui Lucian Rusandu, spunând că statutul a fost schimbat de la București. „Am primit această modificare de la Federația Română de Fotbal, noi doar am aplicat-o. Lucian Rusandu e încă tânăr, de aceea nu se încadrează în cerințe, însă eu nu aș fi avut nicio obiecție cu privire la candidatura lui” – ne-a spus Veres Gyula. Acesta candidează pentru a-și continua munca la șefia AJF. În cazul în care va câștiga, va începe cel de-al treilea mandat de președinte.

Alegerile vor avea loc sâmbătă de la ora 10 la restaurantul „Kankalin” din Sfântu Gheorghe. Reprezentanții cluburilor vor alege persoana care va conduce AJF pentru următorii 4 ani.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.