SPORT 6 august 2014

Centrală termică, transformată în sală de antrenamente

de Székely Emőke | 1019 vizualizări

Asociația Sportivă „Top Spin” a fost dată exemplu pozitiv în Sfântu Gheorghe de viceprimarul Tischler Ferenc, care a arătat că dacă există voință și putere de muncă, se poate face orice. Și asta pentru că cei de la Top Spin au reușit să reabiliteze o veche centrală termică și să o transforme într-o sală de antrenamente pentru copiii care practică tenis de masă.

„Dat fiind faptul că Top Spin a făcut un efort considerabil și a reușit să transforme vechea centrală într-o sală de antrenamente. Au însă nevoie de un sprijin din partea noastră, le lipsește suprafața de joc, pentru care ne-au solicitat ajutorul, iar eu consider că merită să le dăm” – a declarat viceprimarul Tischler Ferenc.

Astfel, Consiliul Local a votat un proiect de hotărâre prin care municipalitatea va aloca bani pentru cumpărarea acestei suprafețe de joc, o podea din cauciuc.

Președintele „Top Spin”, Teodor Simon, spune că reabilitarea centralei le-a dat multe bătăi de cap, dar au ajuns pe ultima sută de metri, și speră că în toamnă sala va putea fi pusă în funcțiune. „Ne-am apucat de treabă în luna mai a anului trecut, și am făcut totul cu sprijinul sponsorilor, însă când am ajuns la suprafața de joc ne-am dat seama că avem nevoie de bani, nefiind vorba de var sau cărămidă, așa o suprafață specială nu are nimeni” – ne-a declarat Teodor Simon.

Suma necesară pentru cumpărarea suprafeței de cauciuc este de 10.000 de euro, fiind vorba de un material de ultimă generație, Simon spunând că atât Campionatele Mondiale, cât și cele Europene se joacă pe asemenea suprafață.

Sfântu Gheorghe are mai multe echipe de tenis de masă, la seniori Electrica Sfântu Gheorghe joacă în Superligă, dar are și o echipă în Divizia B. De asemenea Teodor Simon se ocupă de creșterea noii generații de sportivi, aceștia fiind prezenți la mai toate concursurile de gen.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.