SPORT 12 ianuarie 2018

„Bătrânele” raliului european se întrec la Comandău

de Iulia Drăghici - Taraș | 870 vizualizări

Romania Historic Winter Rally aduce la start 48 de echipaje din Europa

Asociația de Automobilism ASPROMECA și Cluburile Sportive Auto Crono și Rival Racing, sub tutela Federației Române de Automobilism organizează a doua ediție a Romania Historic Winter Rally. Evenimentul are loc în perioada 12 - 14 ianuarie 2018, în zona orașului Covasna și a comunei Comandău.

Romania Historic Winter Rally are o distanța de 323.60 km. Traseul competiției este împărțit în 3 etape și 5 secțiuni. Provocarea o reprezintă 12 probe speciale cu o lungime totală de 166,60 km.

Prezentarea echipajelor participante are loc vineri în parcarea centrală a orașului Covasna.

Sesiunile de teste se vor face pe drumul forestier către Manișca.

Modelele care participă la raliu sunt înregistrate în circulație înainte de 31.12.1995 și sunt în conformitate cu reglementările Federației de Automobilism Sportiv Francez, respectiv Federației Internaționale de Automobilism.

„Pentru a crește nivelul competițional, Paul Lacombe, președintele acestui concurs, a inclus două probe speciale pe timp de noapte. (...) Din fericire, chiar dacă nu am avut un anotimp cu multă ninsoare, zona în care urmează să se desfășoare raliul este bună. Alternanța zăpadă-gheață va aduce un plus de spectacol în această întrecere. Am verificat itinerariul și suntem pregătiți să desfășurăm o competiție destinată mașinilor istorice la care participă 48 de echipaje din Europa, dintre care 3 sunt din România”, a declarat președinte CS Auto Crono, Simon Árpád.

Din cauza lipsei zăpezii probele speciale de la Păpăuți respectiv DC14 spre Comandău au fost anulate, anunță organizatorii, care îi îndeamnă pe spectatori să urmărească restul competiției pe drumul forestier Comandău- Zăbrătău.

Pentru a efectua deplasarea în condiții de siguranță, spectatorii sunt sfătuiți de asemenea să aibă mașina pregătită din toate punctele de vedere pentru sezonul de iarnă, să fie îmbrăcați cât mai bine, să aibă echipament de protecție adecvate sezonului rece, alimente și apă suficiente.

Detalii despre traseu, program și locurile destinate spectatorilor sunt disponibile pe www.autocrono.ro.

Parteneri oficiali: Primăria Covasna, Primăria Zagon, Primăria Comandău, Direcția Silvică Sf. Gheorghe și Ocolul Silvic Comandău.

Evenimentul se desfășoară sub directa supraveghere a Poliției Covasna, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Covasna, Serviciul de Ambulanță Covasna, Serviciul de ambulanta Apel One Med, Jandarmeria Covasna.

Concursul se desfășoară pe traseul pus la dispoziție de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, Direcția Silvică Sf. Gheorghe și Ocolul Silvic Comandău.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.