SPORT 14 aprilie 2013

Au fost împărțiţi banii pentru proiectele sportive

de Székely Emőke | 536 vizualizări

Cluburile și asociațiile sunt îndemnate să caute sponsori

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a evaluat proiectele sportive depuse pentru semestrul I al acestui an. În total 45 de cluburi și asociații au depus peste 120 de proiecte, iar suma totală care a fost împărțită a fost de 640.000 lei. Cluburile au primit bani, dar li s-au impus și unele condiții.

„Cea mai mare sumă, 200.000 de lei a fost alocată clubului de baschet feminin Sepsi-SIC, ceea ce reprezintă contribuția Primăriei pe prima jumătate a anului. Am impus însă condiții. Cea mai importantă dintre ele este aceea că am stabilit pentru fiecare club procentul de bani de care vor trebui să dispună din partea sponsorilor. De exemplu, la Sepsi-SIC acest procent este de 1 la 2, ceea ce înseamnă că Primăria va acorda clubului 400.000 de lei pentru acest an, iar clubul va trebui să mai facă rost de 200.000 de lei de la sponsori. Această sumă nu poate fi de la o altă instituție a statului, cum ar fi Consiliul Județean” – a declarat viceprimarul Tischler Ferenc.

Scopul acestei măsuri este, potrivit viceprimarului, acela ca entitățile sportive să caute sponsori pentru a nu fi nevoite să-și închidă porțile în cazul în care administrația publică nu va putea acorda bani dintr-un motiv sau altul.

O altă noutate este aceea că Primăria le-a impus cluburilor și asociațiilor să invite reprezentanții administrației publice și la evenimentele sportive mai mici. „Vrem să ne asigurăm că și aceste concursuri, evenimente au într-adevăr loc și nu sunt organizate doar pe hârtie, iar pe de altă parte vrem să cunoaștem membrii acestor cluburi, antrenorii, sportivii și suporterii acestora” – spune Tischler Ferenc.

Echipele din oraș au primit fonduri pentru primul semestru după cum urmează: echipa de baschet feminin Sepsi-SIC 200.000 de lei, echipa de futsal FC Sepsi 175.000 de lei, echipa de baschet Bball 15.000 de lei, echipa de fotbal pe teren mare OSK 20.000 de lei, iar echipele Vabova (baschet masculin), Electrica (tenis de masă) și Bobowling (handbal feminin) au primit câte 23.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.