SPORT 27 mai 2019

Atleții CSM Sfântu Gheorghe pe podium la Campionatul Național de Alergare de 6, 12 și 24 ore

de Covasna Media | 839 vizualizări

Sâmbătă și duminică s-a desfășurat la Timișoara ediția a patra a Campionatului Național de Alergare 6, 12, 24 ore, competiție la care, în premieră pentru sportul covăsnean, au participat și doi atleți din județul nostru. Cei doi alergători, Oana Mălina Negrea și Dan Suciu, reprezentând Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, au scris o pagină nouă în istoria atletismului covăsnean, fiind primii atleți covăsneni care participă la Campionatul național de alergare de anduranță de 6, 12, 24 ore.

Desfășurat pe o buclă de 1.222,48 metri, concursul a contabilizat numărul de kilometri parcurși de alergători, la finalul acestuia Oana Mălina Negrea reușind performanța de a ocupa locul doi, devenind astfel vicecampioană națională la alergare în proba de 12 ore feminin, precum şi locul I la categoria de vârstă. Dan Suciu a reuşit să se claseze pe locul trei în proba de alergare de 12 ore masculin, potrivit comunicatului transmis redacţiei.

Referitor la aceste performanțe deosebite, directorul CSM Sfântu Gheorghe, Petrică Oltean a declarat: „Este o bucurie imensă să anunț că Oana Mălina Negrea și Dan Suciu, alergători ai secției de atletism a Școlii de Gimnastică Botoș Liviu, au decis să facă pasul spre performanță, alăturându-se CSM Sfântu Gheorghe, unde au fost legitimați de curând, pentru a putea participa la competițiile oficiale organizate de Federația Română de Atletism, precum și la alte competiții internaționale. Aceștia au început de la sfârșitul anului trecut să se antreneze pentru competițiile de anduranță ultra, acestea fiind curse pe distanță mai lungă decât cea de maraton, adică peste 42 kilometri. Cei doi alergători sunt primii atleți din istoria atletismului covăsnean care au participat la un campionat național de alergare de anduranță, fiind și primii care reușesc să urce pe podiumul acestei competiții extrem de dificile, obținând o medalie de argint și una de bronz. Trebuie felicitați ambii atleți pentru seriozitatea și dedicarea cu care s-au pregătit și, evident, pentru modul excepțional prin care ne-au reprezentat clubul, orașul și județul. Ne mândrim cu ei și apreciem la deplina valoare extraordinara performanță obținută, mai ales că au concurat alături de atleți profesioniști, cu mulți ani de antrenamente și performanțe deosebite la concursuri interne și internaționale”.

Proaspăt vicecampioană națională la proba de alergare de 12 ore, Oana Mălina Negrea ne-a relatat: „Am început relativ recent să alerg, iar ideea de a participa la un concurs de anduranță, în care se aleargă timp de 12 ore mi s-a părut inițial o provocare aproape imposibilă, iar apoi am tratat-o ca pe un exercițiu de autodepășire, mai ales că inițial aveam ca obiectiv să termin un maraton și să fiu printre cei 1% dintre oamenii din lume care reușesc o astfel de performanță. Nu am plecat la drum cu alt gând decât cel de a reuși să termin cursa de 12 ore și cu speranța de a nu mă accidenta și a nu abandona. Am fost extraordinar de surprinsă și fericită când la anunțarea rezultatelor am văzut că reușisem să mă clasez pe locul 2 și să devin vicecampioană națională. A fost o cursă extrem-extrem de dificilă, în care m-am întrebat de mii și mii de ori de ce fac treaba asta, de ce mă forțez peste limită. A fost greu, dar a meritat”.

Despre obținerea locului trei în proba de 12 ore masculin a Campionatului Național, Dan Suciu a precizat: „A fost o alergare foarte solicitantă, cu un rezultat nesperat de bun și o clasare onorantă. Ținând cont de faptul că pe primul loc a ieșit deținătorul recordului național la alergare de 24 ore la momentul startului, iar pe locul secund a venit cel mai bun alergător român la probele de 72 ore, poziția a treia pe care m-am clasat este maximum ce se putea obține, având în vedere nivelul fantastic la care se aflau competitorii. Mulțumesc pe această cale domnului director Petrică Oltean de la CSM Sfântu Gheorghe pentru sprijinul acordat, domnului antrenor Vasile Nicolae care s-a ocupat de la București de toată birocrația legitimării și a acceptat să ne fie antrenor la CSM Sfântu Gheorghe. Țin să îmi exprim recunoștința și faţă de prietenul meu Liviu Botoș, alături de care am început să alerg și să participăm împreună la competiții. Adresez mulțumiri și domnului antrenor Bogdan Adrian Mihai, cunoscut în mediul ultra atletismului ca Ben Ami, care ne-a elaborat planul de antrenamente, programul de pregătire și nutriție. De asemenea, pe toată durata cursei de la Timișoara, a fost alături de noi, oferindu-ne întreg sprijinul logistic și tactic pentru a obține cele mai bune rezultate. Nu pot să închei fără a o felicita pe Oana pentru fenomenala reușită și să îi mulțumesc pentru inspirația și motivația oferite”.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.