SPORT 7 octombrie 2014

Atleta Claudia Bobocea – noua achiziție a CSM Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 614 vizualizări

Atleta Claudia Bobocea și antrenorul ei, Valentin Anghel, au semnat un contract pe doi ani cu CSM Sfântu Gheorghe. Astfel numărul achizițiilor de campioane ale clubului din Sfântu Gheorghe crește la 3, după luptătoarele Anca Petrea și Incze Kriszta.

Claudia Bobocea a fost transferată de la Farul Constanța și va reprezenta CSM Sfântu Gheorghe la următoarele competiții sportive. Aceasta concurează la probele de semifond (800 și 1.500 de metri), și spune că îi face o deosebită plăcere să fie la Sfântu Gheorghe, unde i se oferă toate condițiile de pregătire necesare sportului de performanță. De aceeași părere este și antrenorul ei, Valentin Anghel, care a spus că speră să aducă un plus de valoare CSM-ului.

Am venit aici cu inima deschisă și cu convingerea că vom putea lucra bine împreună. Baza de la Sfântu Gheorghe este foarte bună, care le oferă sportivilor tot ce au nevoie, de la cazare, masă, la condiții de antrenament și de refacere. Obiectivul nostru final este calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, însă între timp avem mai multe obiective intermediare. Sportiva mea este conștiincioasă și muncitoare, iar în persoana directorului CSM, George Carcadia, am găsit susținerea necesară activității de mare performanță. Plus de asta, la Sfântu Gheorghe există și o tradiție pentru semifond” – a declarat antrenorul Valentin Anghel.

Acesta a mai spus că în perioada imediat următoare Claudia Bobocea va merge într-un cantonament în Portugalia, după care în luna decembrie se va pregăti cu Lotul Național al României pentru sezonul competițional care va începe în ianuarie.

Claudia Bobocea s-a născut în 1992 la București și este multiplă campioană națională. Acum se află în perioadă de tranzit de la tineret la seniori, și speră ca numele ei să fie gravat pe placheta olimpicilor care se află la intrarea în complexul CSM. „Va fi un an greu pentru că fac trecerea de la tineret la seniori, însă la CSM am toate condițiile de care am nevoie, așadar sper că vom aduce rezultate și medalii” – a declarat sportiva. Aceasta a mai spus că cel mai mult îi place să concureze în proba de 1.500 de metri, dar în iarnă antrenorul ei o va pregăti și pentru o probă mai lungă, cea de 3.000 de metri.

Directorul CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia, a declarat că prin această mutare se continuă munca fostului director, Carol Șanta, care a întărit secția de atletism de la CSM și le-a creat atleților condiții foarte bune de antrenament. De asemenea, Carcadia a spus că are în vedere și alte nume pe care dorește să le transfere la CSM pentru ca, spune el, Clubul să arate că aici se muncește serios și se face sport de mare performanță.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.