SPORT 4 august 2014

Anul acesta Sfântu Gheorghe nu va avea echipă de handbal în Divizia A

de Székely Emőke | 504 vizualizări

Încercările de a forma o echipă de handbal feminin la Sfântu Gheorghe au eșuat, și astfel în sezonul competițional 2014-2015 iubitorii de handbal din municipiul reședință de județ vor trebui să se mulțumească cu meciurile juniorilor, sau să meargă la Brașov pentru a vedea câte o partidă. CSM nu poate singur, Bobowling nu va avea echipă, însă discuții se poartă în continuare pentru găsirea unei alte formule de a înființa o echipă.

Directorul CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia, a declarat că în opinia lui singura opțiune viabilă pentru a avea în sezonul 2015-2016 o echipă de handbal în Divizia A este aceea de a forma o echipă a orașului, asemănătoare cu cea de baschet Sepsi-SIC. „CSM nu poate întreține singur o echipă. Problema este legată de bani. Noi primim bugetul în primăvară, și din ianuarie până în martie-aprilie ce fac? Campionatul este în plină desfășurare, dar buget nu va fi. Sfântu Gheorghe merită să aibă o echipă de handbal, nu înțeleg de ce se pun atâtea piedici. Sper să găsim o soluție prin care Consiliul Județean, Consiliul Local Sfântu Gheorghe, CSM să sprijine împreună o astfel de echipă” – a declarat George Carcadia.

Anul trecut în Divizia A a evoluat echipa Bobowling, antrenată de Farkas Csaba, care ne-a spus că anul acesta echipa nu va mai lua parte în campionat, motivul fiind același: banii.

CSM Sfântu Gheorghe a înscris însă două echipe în Campionatul Național de juniori 3. De asemenea clubul are și o grupă de juniori 4 și una de juniori 5, în total în jur de 60 de copii vin la handbal, aceștia fiind antrenați de Viorel Bărbos. Copiii vor începe pregătirea luna aceasta și vor participa și la un cantonament la Pădureni, sprijiniți de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, urmând ca din toamnă să intre în febra competițiilor.

George Carcadia spune că scopul este acela de a crește propria pepinieră, de a avea echipe de juniori de unde să rămână câțiva și la seniori. „Scopul principal acesta este, de a crește copii de aici care să formeze apoi echipa mare. Desigur, va fi nevoie de câteva întăriri, dar baza trebuie să fie formată din copii de aici, crescuți la CSM și la CSȘ” – este de părere directorul CSM.

În altă ordine de idei, acesta a ținut să felicite Naționala României U18 ani pentru medalia de aur obținută la Campionatul Mondial, și a spus că această medalie are oarecum legătură și cu Sfântu Gheorghe, pentru că înainte de Campionatul Mondial lotul a fost în cantonament în oraş.

„Cine vine la Sfântu Gheorghe devine campion mondial. Și acum avem fete în cantonament, lotul feminin de handbal U16 ani se află la baza CSM, și sper ca și ele să obțină rezultate bune. După finala câștigată de România am vorbit cu vicepreședintele Federației Române de Handbal, Narcisa Lecușanu, care mi-a spus că va veni în perioada următoare la Sfântu Gheorghe și vom discuta despre ce se poate face pentru handbal” – a mai spus Carcadia.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.