SPORT 25 noiembrie 2013

Antrenorul Petru Oltean: „Străinii au făcut ce au vrut la noi acasă”

de Székely Emőke | 726 vizualizări

În weekend a avut loc la Bucureşti Campionatul Mondial de Ju-Jitsu

La sfârșitul săptămânii, Bucureștiul a fost gazda Campionatului Mondial de Ju-Jitsu, competiție la care CSM Sfântu Gheorghe a participat cu 6 sportivi. Aceștia nu au reușit să aducă medalii, dar clasările lor sunt onorabile. Cea mai importantă competiție a acestei ramuri sportive a fost însă umbrită de arbitraj, cel puțin așa susține antrenorul covăsnenilor, Petru Oltean.

„Deși aceste Campionate s-au desfășurat la noi în țară, unde lotul României a participat cu 52 de sportivi, am fost defavorizați de arbitri internaționali, aceștia având un  arbitraj evident părtinitor atât la duo-demonstrativ cât si la fighting (au avut în mâna lor munca unor copii care s-au pregătit un an întreg, iar ei au făcut ce au vrut cu ea), astfel țara noastră a obținut doar o medalie de aur și 3 de bronz” – povestește Petru Oltean.

CSM a fost la un pas de medalie cu sportivul Alin Păncescu cat.+94kg U21, acesta clasându-se pe locul 5. Rezultatele celorlalți sportivi din Sfântu Gheorghe sunt: Vlad Codreanu cat.-60 kg U18 locul 9, Bianca Găban cat.-55kg U21 locul 9, Cristian Oprea cat.-77kg U21 locul 11, Nagy Alpár cat.-81 kg U18 locul 11 şi Vaida Robert cat.-73 kg U18 locul 13.

„Evoluția sportivilor de la CSM a fost bună, deși puteam mai mult știind cum și cât am muncit pentru acest concurs, dar pentru cei mai mulți dintre sportivii noștri aceasta a fost prima competiție de nivel internațional, aici nu ne putem compara cu alte țări care participă  anual la minim 10 turnee internaționale și au astfel experiență mult mai mare” – a concluzionat Petru Oltean.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.