SPORT 16 noiembrie 2017

Activitate intensă pentru baschetul covăsnean

de Covasna Media | 650 vizualizări

Echipele feminine de baschet din judeţul Covasna au avut, în această perioadă, o activitate foarte intensă, indusă, în primul rând, de lipsa de organizare a Ligii I, cel de-al doilea eşalon valoric. Faptul că sunt multe echipe satelit, fără drept de promovare, duce la amânări de meciuri şi programări la ore nepotrivite, în faţa unor săli goale.

Sepsi SIC II Sf. Gheorghe, având o garnitură de junioare în teren, a disputat un meci la Sala „Polivalentă” Rapid din Bucureşti, pierzând cu un scor astronomic, 97–53. Formaţia pepinieră a campioanei naţionale a mai susţinut, anterior, două partide, pierdute tot aşa, la diferenţe substanţiale: 94–58 în faţa celor de la ACS Performer Constanţa, respectiv 88–60 cu CSM Târgovişte. În toate meciurile, echipa noastră a făcut doar figuraţie, valoarea baschetbalistelor nefiind un criteriu.

Într-o altă serie, conjunctural, KSE Tg. Secuiesc a ajuns pe prima poziţie în clasament, deoarece a disputat cele mai multe meciuri. Weekendul a fost unul maraton pentru baschetbalistele legitimate la Tg. Secuiesc. Pe 12 noiembrie, ele au câştigat dramatic, la Sala Sporturilor din Tg. Secuiesc, 71–70, la jumătate de coş distanţă, meciul cu FCCICIM II Arad. Apoi au mers la Timişoara unde, la mai puţin de 24 de ore, au disputat partida cu SCM II Timişoara, pierzând onorabil, în acest context, cu scorul de 46–42.

Cu 5 meciuri disputate, două victorii şi trei înfrângeri, KSE Tg. Secuiesc se află pe prima poziţie în clasamentul seriei.

Prima ligă feminină este întreruptă pentru meciurile echipei naţionale din preliminariile pentru Campionatul European. Acvilele au pierdut clar cu Slovenia, 80–59, printre jucătoarele remarcate aflându-se însă şi căpitanul de la Sepsi SIC, Annemarie Gödri-Părău, care a reuşit, în acel meci, 9 puncte, 4 recuperări şi o pasă decisivă. Din lotul României mai fac parte Ancuţa Stoenescu, Tünde Kilin şi Andreea Huţanu.

România va juca împotriva Franţei, în cel de-al doilea meci din preliminarii.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.