SPORT 15 octombrie 2013

ACS Viitorul – un club care crește fotbaliști

de Székely Emőke | 548 vizualizări

Antrenorii de fotbal Ioan Diaconu, Marian Tudoran și Sebestyén Dénes se ocupă de 80 de copii cu vârste între 7-15 ani. Pentru că până în acest an în județul Covasna nu a fost campionat de juniori, și-au înscris echipele în competițiile din județul Brașov pentru că, spune Ioan Diaconu, cel mai important pentru cei mici este să joace.

Competiții pe mai multe fronturi

Anul acesta, ACS Viitorul are echipe înscrise în campionatele de juniori din Brașov și Covasna. La Brașov una dintre echipe este momentan pe locul I cu maxim de puncte și se bate pentru supremație cu Forex. „Campionatul de juniori de la Brașov este foarte bine organizat din toate punctele de vedere. Ne face plăcere să evoluăm aici, mai ales dacă avem și rezultate bune. Acum AJF Covasna a organizat și în județ două campionate pentru juniori, ne-am înscris și în acestea pentru că în opinia noastră cel mai important lucru pentru copii este să le oferim oportunități de joc. Campionatele din Covasna sunt la început de drum, dar sper să crească” – ne-a declarat Ioan Diaconu.

Avem copii talentați

În opinia lui Diaconu, în județul Covasna este „materie primă” şi spune că sunt copii foarte talentați mai ales în zona Târgu Secuiesc. „Am observat că există o diferență între copiii de la țară și cei de la oraș în sensul în care pe cei din urmă îi scoți mai greu din fața calculatorului, pe când cei de la sate au o condiție fizică mai bună, se mișcă mai repede. Principalul obiectiv al clubului nostru este creșterea de fotbaliști care să ajungă la echipe mai mari. Cred că de aici ar trebui să pornească fotbalul covăsnean, de la juniori. De exemplu, avem două echipe în Divizia C, Zagon și Păpăuți, care evoluează bine, însă nu au jucători care să vină din urmă” – explică Diaconu.

Copiii de la ACS Viitorul se antrenează la stadionul Electro, și tot aici dispută partidele de pe teren propriu din campionat.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.