SPORT 11 octombrie 2024

1 milion de lei pentru hochei în județul Covasna

de Ștefania Găvăneci | 514 vizualizări

Hocheiul, în venele covăsnenilor

Consiliul Județean Covasna a aprobat, joi, alocarea a 1 milion de lei pentru susținerea echipei comune de hochei între municipiile Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc. 

Suma va fi împărțită în două tranșe, conform președintelui Consiliului Județean, Tamás Sándor.

Vom aloca o sumă de un milion de lei, care se împarte în două părți, 500 de mii de lei în ediția 2024 și încă 500 de mii de lei pentru prima jumătate a anului 2025”, a spus acesta în cadrul ședinței.

Echipa locală va participa la Cupa României și la Campionatul Național. 

Participăm la Cupa României și Campionatul Național. Avem un lot format numai din jucători autohtoni”, a subliniat unul dintre reprezentanții echipei locale de hochei, Miklós Ervin, în cadrul ședinței.

Anul 2025 va aduce la Sfântu Gheorghe, Campionatul Mondial de Hochei, un eveniment de mare anvergură pentru județul Covasna, care va atrage echipe din diverse colțuri ale lumii.

Vor veni echipe din Italia, Ucraina, Marea Britanie, Japonia. Va fi o confruntare interesantă, care sperăm să fie o publicitate bună și pentru zona noastră, în primul rând în țară, dar și la nivel mondial. Ne străduim ca hocheiul să intre în venele noastre, aici, în Covasna” a mai adăugat, Miklós Ervin. 

Decizia finanțării a fost luată  în cadrul ultimei ședințe a consiliului din actualul mandat. 

Astăzi, Consiliul Județean Covasna s-a reunit pentru ultima oară în această formulă, odată cu încheierea mandatului consilierilor la finalul acestei luni”, a menționat Tamás Sándor, pe pagina sa de Facebook. 

Înființarea echipei de hochei a județului a fost anunțată în anul 2021, în cadrul vizitei de lucru a Ministrului Tineretului și Sportului, Novák Eduárd.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.