SPORT 9 aprilie 2021

Echipă de hochei finanțată de Consiliul Județean Covasna și primăriile Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 2795 vizualizări

Anunțul a fost făcut în timpul unei vizite în județ a ministrului Tineretului și Sportului

Județul Covasna va avea și o echipă de hochei, au anunțat vineri, în prezența ministrului Tineretului și Sportului, Novák Eduárd, reprezentanții Consiliului Județean Covasna și ai primăriilor Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc. Clubul județean de hochei, care va concura în Liga Erste, va fi finanțat din fondurile publice ale celor trei instituții.

Anunțul a fost făcut în cadrul vizitei de lucru a ministrului Tineretului și Sportului, Novák Eduárd, în județul Covasna, în două locații, în cadrul conferințelor de presă organizate atât la Târgu Secuiesc, cât și la Sfântu Gheorghe. La evenimentul de la Sfântu Gheorghe a fost prezent și ministrul Mediului, Tánczos Barna, însă de această dată în calitate de președinte al Fundației Mens Sana.

Ministrul Tineretului și Sportului a lăudat autoritățile din Sfântu Gheorghe, spunând că este vizibil că orașul este interesat de sport, dar a precizat și că sunt încă foarte multe de făcut în acest domeniu, mai ales la nivel național.

De cealaltă parte, despre înființarea noii echipe de hochei a vorbit mai mult Tánczos Barna.

Este un moment deosebit pentru mine că practic am fost invitat la o zi de naștere. Astăzi a luat ființă această echipă de hochei, de seniori, care va fi finanțată de cele trei instituții, Consiliul Județean și cele două primării, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. (...) Baza sporturilor pe gheață este în Ținutul Secuiesc. Avem patru patinoare mari și încă patru baloane, mii de copii care învață să patineze, sute de copii care învață profesionist hochei”, a spus acesta, punctând că va fi nevoie de implicare și la capitolul antrenori, respectiv bază științifică.  

Reprezentantul Asociației Sport Club „Királypingvinek”, Miklós Ervin, a spus în cadrul conferinței de presă de vineri că strategia pentru promovarea acestui sport a început în urmă cu mai bine de 10 ani. „Fiind un sport costisitor nu poți să pornești de la un anumit nivel de buget. Trebuie să ai echipament, deplasări, jucători. În felul ăsta am așteptat momentul până când cele trei entități s-au înțeles și sperăm să putem să facem un proiect nou, modern, al județului”, a mai precizat acesta.

Având în vedere că deja sunt 3.000 de copii care au învățat să patineze și sunt zeci de copii care joacă hochei, putem spune că aici avem o construcție organică, deci am început cu copiii și urmează să avem o echipă de seniori”, a declarat și primarul Antal Árpád.

Un mesaj similar a avut și președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Noi secuii am pus foarte multă energie, nu eu neapărat, ci cei care iubesc sportul și hocheiul pe gheață. (...) Vom forma și vom finanța un club de hochei la nivel județean (...) vrând ca în termen cât mai scurt să participe și județul Covasna în Erste. Cele două asociații, din Târgu Secuiesc și din Sfântu Gheorghe, au avut discuții mai demult, ne-au prezentat planurile, pe care acum le susținem și financiar. (...) Cu domnul ministru Novák Eduárd la ora 9 de dimineață am fost pe patinoarul din Târgu Secuiesc, acolo am văzut foarte mulți copii și ăsta e cel mai important lucru. Prima dată trebuie să ai un patinoar, avem la Târgu Secuiesc, vom avea și la Sfântu Gheorghe. La Târgu Secuiesc e plin permanent și de copii și de adolescenți. Asta va fi în continuare și la Sfântu Gheorghe”, a spus acesta.

Încă un patinoar la Sfântu Gheorghe

Autoritățile au vorbit și de construirea unui patinoar nou, unde se vor putea organiza meciurile echipei de seniori, dar nu s-au oferit termene, deci nu se știe în cât timp se va îndeplini acest deziderat. Proiectul va fi finanțat prin CNI (n.red. Compania Națională de Investiții). 

Este un moment important pentru că am ajuns la un acord de principiu privind construirea unui patinoar nou în Sfântu Gheorghe, aici în vecinătatea Arenei. (...) O să fie un centru nou, unde se pot organiza și campionate naționale, internaționale, europene, de ce nu, și campionat mondial”, a spus Tánczos Barna.

Totodată, s-a precizat și că va rămâne funcțional și actualul patinoar, care oricum este folosit de dimineața până seara, atât de copii prin programul „Inițiere în sport”, cât și de cei de la patinaj, respectiv hochei. Totodată, autoritățile au reamintit și că Sepsi Arena este o sală multifuncțională, care, de asemenea, poate fi transformată în patinoar, deși acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Putem să creștem trei sporturi olimpice dacă avem patinoare, nu doar hochei, ci și patinaj artistic și patinaj viteză. E perfect că vor fi două, trei patinoare”, a spus ministrul Novák Eduárd, fost patinator.

Tot vineri, ministrul Tineretului și Sportului a fost în mai mult locații din județ, printre care la patinoarul din Târgu Secuiesc, la tabăra de la Pădureni, la terenul pentru concursurile de atelaje de la Olteni, respectiv la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, unde în final a vizitat și noul stadion de la ieșirea din oraș.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.