SPORT Acum 1 zi, 4 ore

Sepsi Arena: În linie dreaptă cu pregătirile pentru Campionatul Mondial de Hochei 2025

de Ștefania Găvăneci | 338 vizualizări

În luna octombie a.c., Sepsi Arena va intra în lucrări de pregătire pentru găzduirea Campionatului Mondial de Hochei pe Gheață, Divizia I/A masculin, ce se va desfășura în 2025, anunță reprezentanții Sepsi ReKreatív. Activitățile sportive se vor muta temporar la sala sporturilor Szabó Kati și la sala de sport de pe strada Vânătorilor.

„Din cauza lucrărilor, programele din Arena Sepsi se vor muta temporar la sala sporturilor Szabó Kati și la sala de sport de pe strada Vânătorilor, unde vor continua meciurile și antrenamentele de handbal, baschet și futsal. Vă aducem la cunoștință că sportivii amatori vor avea posibilitatea să se antreneze în sala de sport de pe strada Vânătorilor, însă din cauza cererii crescute, capacitatea va fi limitată, iar campionatul old boys va fi anulat”, se arată în anunțul publicat pe pagina de Facebook Sepsi ReKreatív. 

Și sala de sport de pe strada Vânătorilor va beneficia de îmbunătățiri. Pardoseala de la Arena Sepsi va fi transferată aici. 

O veste bună este că vom îmbunătăți calitatea sălii de pe strada Vânătorilor, transferând pardoseala de la Arena Sepsi, pentru a vă oferi o experiență sportivă de nivel înalt”, se mai arată în postare. 

Conform site-ului oficial al Arenei Sepsi, tribuna este echipată cu 2.300 de locuri fixe, iar, în funcție de tipul evenimentului, se pot adăuga încă 700 de scaune retractabile. În plus, Arena Sepsi dispune de o sală de antrenament, două camere VIP, șase vestiare, un cabinet medical și antidoping, vestiare pentru arbitri, o sală de conferințe, o sală de presă, o încăpere pentru comentatori, rampă de acces, grupuri sanitare, un scaun pentru persoanele cu dizabilități, bufet, garderobă, iar parcarea are o capacitate de 400 de autoturisme și 12 autobuze.

Cred că numai municipiul Sfântu Gheorghe are în România, în acest moment, infrastructura necesară unde să se poată organiza acest eveniment important. Sepsi Arena niciodată până acum nu a fost transformată în teren de hochei (...), dar tribunele sunt retractabile şi au fost concepute astfel pentru că terenul de hochei este mai mare decât un teren de handbal sau de baschet. La evenimentele culturale de multe ori au fost retractate şi vom face acolo un teren de hochei unde vom organiza Campionatul Mondial din 2025”, a declarat, în luna mai a.c., pentru Agerpres, primarul Antal Árpád. 

Așadar, Sfântu Gheorghe se pregătește să găzduiască Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață, Divizia I/A masculin. Meciurile se vor desfășura între 27 aprilie și 3 mai 2025 la Sepsi Arena, unde echipa națională a României va întâlni adversari puternici, precum Marea Britanie, Italia, Polonia, Japonia și Ucraina.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.