SPORT 24 septembrie 2010

Ștefan Cristian din Sfântu­-Gheorghe este Campion naţional la culturism

de Ana Sidon | 1202 vizualizări
Sportivul a obţinut locul I la categoria 85 de kg la Campionatul Naţional de culturism – seniori Sportul covăsnean s-a remarcat toamna aceasta și printr-o medalie de aur la o ramură mai puţin răspândită, cel puţin la noi în judeţ, și anume a culturismului. Ștefan Cristian (34 de ani) este din Sfântu­-Gheorghe și în data de 18 septembrie a participat la Campionatul național de culturism – seniori care a avut loc la Târgu-­Mureș, și unde s-­a clasat pe locul I din șase concurenți la categoria 85 de kg. El a devenit

Sportivul a obţinut locul I la categoria 85 de kg la Campionatul Naţional de culturism – seniori

Sportul covăsnean s-a remarcat toamna aceasta și printr-o medalie de aur la o ramură mai puţin răspândită, cel puţin la noi în judeţ, și anume a culturismului.

Ștefan Cristian (34 de ani) este din Sfântu-­Gheorghe și în data de 18 septembrie a participat la Campionatul național de culturism – seniori care a avut loc la Târgu-­Mureș, și unde s­-a clasat pe locul I din șase concurenți la categoria 85 de kg. El a devenit astfel campion național al categoriei. Tânărul sportiv ne­-a povestit că s-­a apucat de culturism acum zece ani și este legitimat la CS Apollo Sfântu-­Gheorghe, de-­a lungul anilor participând la mai multe competiții.

Ștefan Cristian se antrenează în fiecare zi, mai ales în perioada dinaintea concursurilor, și a fost singurul participant covăsnean la campionatul național.

Ca să pună mușchi și să facă performanță, el spune însă că este nevoie nu numai de antrenament la sală, ci și de un regim alimentar strict, după un program riguros de nutriție.

„Trebuie să existe un echilibru. 30% este antrenament, 30% nutriție și restul odihnă. În perioada precompetițiilor trebuie evitați carbohidrații, mai ales seara, în rest meniul este bazat în general pe proteine, suplimente proteice, vitamine”, a spus Ștefan.

Sportivul și­-a cultivat pasiunea pentru culturism încă din copilărie, pe când răsfoia revistele fratelui său, care i­a și insuflat dragostea pentru acest sport. El a dus pasiunea la performanță și își dorește să obțină cât mai multe rezultate bune.

Culturismul nu este foarte popular ca sport, spune el, asta și pentru că până acum legea antidoping nu era foarte dură și performanța se făcea în general pe doping.

„De aceea nici n-­am intrat, că am ales să fiu natural. Acum amenzile sunt de 5.000 de lei și excludere din competiții doi ani sau pe viață. Culturiștii au fost stigmatizați din cauza dopingului, dar dacă ești ambițios, poți avea rezultate bune. Înainte de această lege, eu la 1,78 m înălțime trebuia să merg în trecut la categoria plus 100 ca să fiu competitiv“, a declarat sportivul.

Ștefan Cristian mai spune că, la nivelul lui natural, poate trece ușor pe drum drept un om obișnuit, întrucât nu și-­a dezvoltat mușchii în mod exagerat. La doping, spune el, dezvoltarea mușchilor este mult mai rapidă și se vede o masă musculară imensă.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Arrakis, 1 noiembrie 2010
Felicitari Fane!!!
mari, 26 septembrie 2010
FELICITARI!!!!! Rezultatul este pe masura disciplinei si efortului depus. P.S. sa stiti ca este un om extraordinar de disciplinat.
''panoramix'', 24 septembrie 2010
BRAVO TINERE ! FELICITARI SI LA MAI MARE !
Alin, 24 septembrie 2010
Felicitari!
Geo, 24 septembrie 2010
Felicitari Este primul sportiv din judetul Covasna care a ajuns campion national la aceasta disciplina sportiva .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.