SOCIAL 26 martie 2020

Urgențele stomatologice din județ, rezolvate într-un cabinet din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 5603 vizualizări

UPDATE: Urgențele stomatologice NU se mai tratează gratuit în județul Covasna. Detalii: https://covasnamedia.ro/social/urgentele-stomatologice-din-judetul-covasna-nu-mai-sunt-gratuite

Știrea inițială: Intervențiile se realizează gratuit, în condiții speciale 

Clinica stomatologică Fazakas Dental din Sfântu Gheorghe va asigura, în perioada stării de urgență din cauza coronavirusului, rezolvarea problemelor dentare care nu suferă amânare. Intervențiile sunt gratuite. Totuși, pacienții trebuie să respecte câteva reguli importante și să se supună triajului epidemiologic. 

Reprezentanții cabinetului spun că sunt singurii din județ care au aviz de la Colegiul Medicilor Dentiști din România, respectiv DSP Covasna și că urgențele se vor rezolva după niște protocoale foarte bine stabilite. Pacienții vor avea de trecut un triaj epidemiologic și nu vor putea veni însoțiți la clinică, pentru că în cabinet vor fi prezenți doar medicul, pacientul și asistenta. De asemenea, pacienții vor fi programați la interval de trei ore, pentru că între timp este necesară și dezinfectarea spațiului, așa cum cer măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Vor fi preluate maximum patru cazuri pe zi, cele mai urgente. 

Zilnic mă sună 20 – 25 de persoane să mă întrebe dacă lucrez. Din cauza ordonanței date de Guvern sâmbătă, nu am mai putut. Între timp, am căutat soluții și mi-am asumat responsabilitatea pentru că nimeni nu o făcea. La noi nu există linie de gardă pentru urgențele stomatologice la UPU”, ne-a spus dr. Fazakas-E. Szabolcs, care a punctat că a obținut derogare de la autorități pentru a putea rezolva problemele dentare care nu suferă amânare, dar și o listă întreagă de reguli și protocoale de urmat. 

Medicul a subliniat că toate intervențiile sunt gratuite și costurile vor fi suportate de clinica sa, dar și că a primit sprijin de la firma „Deratizare Covasna”, care s-a oferit, de asemenea, să dezinfecteze spațiile tot gratis. 

Programul începe de joi, 26 martie, de la ora 10.00. Clinica se află în Sfântu Gheorghe, pe strada Grigore Bălan nr. 30 bl. 65. ap.1. Programările se fac la numărul  de telefon 0744-857-743. 

Dentistul mai spune că este foarte important ca pacienții să sune înainte, fiind necesară o programare prealabilă. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Sabau Dorel, 26 martie 2020
E foarte ciudat că doar un singur cabinet a asumat un astfel de risc. Cabinetele stomatologice din orașele mai avansate, ca Cluj, sunt dotate cu sisteme lămpi medicale UV, ca sălile de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.