SOCIAL 11 aprilie 2022

Tinerii din Barcani au primit finanțare de la CJ pentru două proiecte

de David Leonard Bularca | 1420 vizualizări

Asociația de Tineret „Împreună pentru Barcani” a depus la Consiliul Județean (CJ) Covasna trei proiecte pentru a obține finanțare, iar două dintre acestea au fost acceptate. „Universul pe două roți”, pentru iubitorii de ciclism, și „Hai să evadăm mai des” sunt cele două proiecte pe care tinerii bărcăneni le vor organiza cu ajutorul finanțării de la autoritățile județene. 

Prin „Universul pe două roți” se va organiza o competiție de ciclism, cu mai multe trasee. 

„«Universul pe două roți», este pentru cei pasionați de ciclism și nu numai! Vom organiza o competiție de ciclism, pe trasee de dificultate diferită”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, președinta Asociației de Tineret „Împreună pentru Barcani”, Raluca – Maria Bularca. 

„Hai să evadăm mai des” își propune să motiveze tinerii și copiii din zona Barcani să stea cât mai mult timp în natură. 

„Al doilea proiect, <<Hai să evadăm mai des>>, este dedicat activităților outdoor (n.red. în aer liber), vizând tinerii și copiii din Barcani, dar și din localitățile vecine, încurajându-i să petreacă mai mult timp în aer liber”, a detaliat reprezentanta asociației de tineret. 

„Prin toate proiectele pe care dorim să le implementăm la Barcani ne dorim să aducem sportul, activitățile recreative și socializarea în viețile tinerilor”, a mai spus Raluca – Maria Bularca. 

„Universul pe două roți” a primit o finanțare de 5.500 de lei și „Hai să evadăm mai des” de 3.500 de lei, conform informațiilor făcute publice de CJ Covasna. 

Anul acesta 459 de proiecte vor primi finanțare de la CJ Covasna, fondul total pentru acestea fiind de 3,35 milioane de lei, au anunțat reprezentanții instituției. 

Asociația de Tineret „Împreună pentru Barcani” a luat naștere în anul 2021, iar de atunci a organizat evenimentul „Hai la Barcani”, dansuri populare pentru copii în comună, dar și diferite acțiuni caritabile. 

Sursa foto: Asociația de Tineret „Împreună pentru Barcani” / Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.