SOCIAL 22 iunie 2022

Start vot! Întorsurenii decid pe ce se vor cheltui 50.000 de lei din bugetul local

de Iulia Drăghici - Taraș | 803 vizualizări

Campania de bugetare participativă „Tu decizi pentru Întorsura Buzăului” a ajuns la momentul votului. În perioada 21 – 26 iunie, întorsurenii vor putea alege care dintre cele patru proiecte înscrise va primi finanțarea de maximum 50.000 de lei pusă la dispoziția acestui demers. 

„«TU DECIZI PENTRU ÎNTORSURA BUZĂULUI!» este un program al comunității locale, în care cetățenii sunt implicați în toate etapele: de la generarea de propuneri de proiecte, votarea lor, iar apoi implementarea și monitorizarea soluțiilor.

Proiectul ales prin vot de întorsureni va fi inclus în bugetul local și implementat de Primăria orașului Întorsura Buzăului.

Toți cei care locuiesc în orașul ÎNTORSURA BUZĂULUI își pot exprima votul pentru proiectele preferate din cadrul procesului de Bugetare participativă 2022.

Etapa de vot se va desfășura exclusiv online, pe platforma https://intorsura.regista.ro/.../vot-bugetare-participativa în perioada 21 Iunie -26 Iunie 2022. 

Pentru a putea vota, este necesară crearea unui cont pe platforma https://intorsura.regista.ro/.../vot-bugetare-participativa sau autentificarea pe platformă, dacă există deja un cont creat”, au transmis marți autoritățile pe pagina oficială de Facebook a Primăriei. 

Trei dintre proiectele propuse sunt din domeniul sportiv, iar unul din cel cultural. 

O propunere se referă la amenajarea unui spațiu destinat mișcării în aer liber, prin amplasarea unor aparate de fitness de exterior.

Un alt proiect propune construirea unui spațiu care să permită practicarea teqball-ului, un nou sport, de tip fotbal-tenis, care se joacă pe o masă curbată. 

O altă propunere vizează ciclismul montan și propune amenajarea unui traseu de 15 km prin jurul orașului (Camping – Dumbravă – Piramidă – Stația de epurare – Dig Buzău – Camping). 

În ceea ce privește proiectul din domeniul cultural, acesta propune impulsionarea cititului prin amenajarea unei biblioteci și a unui colț de lectură în aer liber.

Ideea care strânge cele mai multe voturi (minimum 50) va fi apoi implementată de autorități. 

Detalii despre fiecare proiect pot fi obținute accesând platforma de votare. 

Rezultatul votului va fi făcut public în 27 iunie. 

În ședința de Consiliu Local de marți, 21 iunie, edilii au făcut apel la cetățeni să se implice în procesul de votare. 

Începând de astăzi am încărcat pe platformă unde se poate vota în cadrul proiectului „Tu decizi pentru Întorsura”. De astăzi până duminică se votează. Sunt patru proiecte care au trecut de analiza comisiei, au fost verificate. Rugăm cetățenii să voteze aceste proiecte. Care dintre ele va fi câștigător, primăria îl va implementa”, a spus primarul Raul Urdă.

Trebuie să aveți în vedere că trebuie să vă înregistrați pe platformă ca să puteți vota. Acolo vi se cer câteva date personale. Primăria este operator de date personale, deci nu este o problemă să completați CNP-ul și seria de buletin acolo, este normal, pentru că nu este un vot anonim, ci este un vot asumat. Votul va fi unic. (...) Se poate vota un singur proiect, deci nu pot fi votate mai multe. Votul trebuie să fie unic. Atenție, platforma te lasă să votezi de mai multe ori, dar nu este luat în considerare decât primul vot”, a declarat, în același context, și viceprimarul Silviu Popica. 

Autoritățile au precizat și că informații suplimentare despre procesul Bugetare participativă pot fi obținute prin email, la adresa primaria@intorsura.info

„Tu decizi pentru Întorsura Buzăului” este prima campanie de bugetare participativă derulată la nivelul orașului. Inițial a fost anunțat că procesul de vot va începe în 17 iunie. 

Demersuri similare funcționează de câțiva ani în Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, și bineînțeles și în alte localități din țară. 

A contribuit și David Leonard Bularca 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.