SOCIAL 20 iunie 2013

Spitalul Judeţean trebuie să-şi evalueze angajaţii

de Székely Emőke | 822 vizualizări

Consilierii judeţeni au avut unele dubii cu privire la necesitatea unei astfel de măsuri

În cadrul ședinței ordinare de ieri a Consiliului Județean Covasna, aleșii au votat un proiect de hotărâre cu privire la evaluarea profesională a angajaților Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. Consilierii însă au avut mai multe întrebări legate de acest proiect, spunând că nu înțeleg pentru ce este nevoie de o asemenea evaluare complexă. Consilierul PNL Cziprian Kovács Loránd a declarat că dacă este vorba de o evaluare în vederea unor disponibilizări, înțelege, dar dacă nu, i se pare inutilă o evaluare de 3 pagini pentru toți cei 1.200 de angajați ai spitalului. „Ce facem, hârțoage în loc să vindecăm pacienții?” – întreabă consilierul.

Managerul unității medicale, András-Nagy Róbert, a explicat că este vorba de un Ordin al Ministrului Sănătății, care le-a cerut spitalelor să își evalueze angajații. „Scopul acestor evaluări este să impunem norme de conduită pentru fiecare angajat la Spitalului Județean de la femeia de serviciu până la asistenți și medici. Ne dorim ca angajații să nu lucreze mecanic, ci să își dea toată silința pentru ca pacienții care pleacă din spital să plece mulțumiți. Sprijinim inițiativele constructive venite de la angajați, însă vrem să evităm situațiile în care de exemplu sunt 5 asistente, din care lucrează 3, și acestea fac treaba și în locul celor două care nu muncesc cum trebuie. De asemenea, dacă avem o astfel de evaluare bazată pe performanță, ne acoperim și în cazul în care cineva va fi disponibilizat și se adresează instanței” – a declarat András-Nagy Róbert.

Până la urmă proiectul de hotărâre a trecut de Consiliul Județean, însă au fost câțiva aleși care s-au abținut.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
patrichi, 22 iunie 2013
spitalul sa fie condus de profesionisti nu de vioara UDMR Andras Nagy Robert
patrichi, 22 iunie 2013
ar trebuie evaluate neregulile facute de managerul spitalului
, 21 iunie 2013
Managementul Spitalului Judeţean este subordonat Consiliului Judeţean... de-acolo "aflarea-n treaba a politicienilor" :)
lili, 21 iunie 2013
Si ce-are un subiect strict tehinic - evaluarea unui angajat din sistemul de sanatate - cu politicul ???!!!! Dumnezeule, asta se cheama aflarea-n treaba a politicienilor..... "Succesuri" !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.