SOCIAL 25 aprilie 2018

VIDEO Secretele căsniciei reușite, dezvăluite la Nunta de Aur

de Geanina Lupșa | 2286 vizualizări

17  de cupluri de aur și 5 de diamant au fost celebrate la Casa Căsătoriilor din Sfântu Gheorghe

Cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, marți, 24 aprilie, de la ora 12:00 a avut loc ceremonia de felicitare a cuplurilor de aur și diamant. Cele 22 de cupluri au fost găzduite de Casa Căsătoriilor din oraș. Din acestea, 17 serbează în acest an 50 de ani de căsnicie, 4 din ele împlinesc 60 de ani de la căsătorie, iar un cuplu aniversează 69 de ani de când soarta i-a adus împreună.

Într-o lume în care majoritatea cuplurilor sfârșesc prin divorț, lăsând în urmă copii confuzi cu inimi frânte, cele 22 de cupluri din Sfântu Gheorghe vin și demonstrează societății că dacă există dorință, se poate. Ei sunt dovada vie că dragostea durează mult mai mult de 3 ani.

Cele 22 de cupluri s-au prezentat înainte de ora 12:00 la Casa Căsătoriilor. Emoția era evidentă pe chipurile celor 44 de sărbătoriți încă din momentul în care au pășit în încăpere, majoritatea ținându-se de mână.

Bărbatul trebuie întotdeauna să tacă

Márton Iosif și Ibolya este unul din cuplurile prezente la ceremonie. Cei doi aniversează anul acesta 50 de ani de la căsătorie și sunt convinși că au descoperit care este cheia unei căsnicii reușite și de lungă durată.

,,Secretul este pe lângă iubire, respect și acela că bărbatul întotdeauna trebuie să tacă”, ne-a spus Marton Iosif zâmbind.

Cei doi se mândresc astăzi cu doi copii, dar și cu faptul că au devenit bunici.

Căsnicia trebuie să fie o treabă sfântă

Pe Ráduly Imre și Anneliese, destinul i-a adus împreună acum aproximativ 52 de ani, când cei doi s-au cunoscut, iar după un an și jumătate de relație au spus ,,Da!” în fața ofiţerului stării civile. Aceștia sunt de părere că secretul căsniciei de lungă durată este răbdarea, respectul, dar nu în ultimul rând, sinceritatea. Chiar dacă a trecut o jumătate de secol, Ráduly Imre își aduce aminte și acum cu emoție de momentele petrecute alături de soția sa.

,,Ea a apărut în Sfântu Gheorghe, eu am pus ochii pe ea și așa s-a întâmplat. După un an jumătate, ne-am și luat, în anul ‘68. Avem un băiat și o fată, dar avem și nepoței. Căsnicia trebuie să fie o treabă sfântă. Să nu ne grăbim cu hotărârile luate. Răbdare, respect și sinceritate”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, Ráduly Imre.

La eveniment a luat parte și viceprimarul Sztakics Éva, care printr-un discurs a felicitat cuplurile și le-a adus, de asemenea, laudele binemeritate.

,,Această serbare are o dublă conotație. Prima dată, desigur, vrem să serbăm împreună cu dumneavoastră iubirea și răbdarea de care ați dat dovadă în anii care au trecut. A doua conotație este exemplul pe care dumneavoastră îl arătați întregii societăți, exemplul arătat familiilor dumneavoastră și întregului oraș. Familia a fost sute de ani celula de bază a societății. Din păcate astăzi oamenii devin egoiști și individualiști, nu mai vorbim de noi, vorbesc de eu. Acest lucru cred că nu este un lucru pozitiv în ceea ce privește societatea, de aceea, cu tot respectul, vă mulțumim pentru exemplul de viață”, s-a adresat viceprimarul Sztakics Éva celor prezenți.

,,Considerăm că iubirea și răbdarea de care au dat dovadă aceste cupluri sunt niște trăsături umane care sunt tot mai puține și trebuie să arătăm exemplul lor de viață întregii societăți pentru că dacă am trăi cum au trăit ei, poate societatea ar fi mult mai fericită și mai prosperă”, a mai declarat pentru Observatorul de Covasna, viceprimarul Sztakics Éva.

De asemenea, viceprimarul a transmis cuplurilor felicitările si urările de bine ale primarului Antal Árpád, care din motive obiective nu a putut fi prezent la ceremonie.

Prezent la ceremonie a fost și preotul Márkus András, care i-a binecuvântat și felicitat pe cei prezenți.

În încheierea ceremoniei, sărbătoriții au primit flori, diplome și cocarde  în formă de inimă și au ciocnit un pahar de șampanie, urmând ca aniversarea să continue la o masă festivă oferită de către municipalitate.

Cuplurile sărbătorite au dovedit că o căsnicie sănătoasă, de lungă durată are la bază întotdeauna, iubirea, respectul, sinceritatea și ar trebui să fie un model demn de urmat pentru noua și viitoarele generații.

Anul 2018 este al 9-lea an în care autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au sărbătorit cuplurile de aur şi diamant. În 2017 au participat la ceremonia organizată la Casa Căsătoriilor 24 de cupluri de aur şi 6 de diamant.

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.