SOCIAL 29 martie 2020

(Update) Se caută medic de familie pentru satul Păpăuți din comuna Zagon

de Iulia Drăghici - Taraș | 4493 vizualizări

Apelul a fost lansat pe Facebook de președintele Consiliului Județean 

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor a lansat duminică un apel pe Facebook prin care anunță că se caută un medic de familie care să deservească populația din localitatea Păpăuți, comuna Zagon. Postul se va elibera de la 1 mai. 

Căutăm medic de familie în comuna Zagon

Așteptăm aplicanți pentru cabinetul medical din comuna Zagon, localitatea Păpăuți.

Pentru mai multe informații vă rugăm să vă adresați către dl. primar Kis József la nr. de telefon 0722-206308, sau la Primăria Zagon la nr. de telefon 0267-343022”, se arată în mesajul publicat duminică.

Primarul comunei Zagon, Kis József, a spus pentru Observatorul de Covasna că unul dintre cei doi medici de familie care sunt în comună va pleca de la 1 mai.

De la 1 mai va pleca doctorița la Târgu Secuiesc. Are familia acolo. De șapte ani de zile face naveta. E destul de greu. A găsit acolo în oraș un post. Trebuie să o înțelegem. Va rămâne un singur doctor, care, la fel, face naveta. Comuna e foarte mare și îi va fi imposibil să facă față la așa număr mare de populație. Vai de mine, ca să nu mai luăm în considerare problemele de zi cu zi, cu coronavirusul. De aceea am început din timp să căutăm. Asigurăm și locuință, orice, numai să vină. Putem să angajăm chiar și doi doctori. Numai să găsim”, ne-a declarat edilul.  

Un apel similar a fost lansat anul trecut de primarul comunei Micfalău, Demeter Ferenc. Demersul de atunci s-a încheiat cu succes. Chiar dacă a durat câteva luni, mesajul a ajuns la un medic care a preluat sarcina de a deservi atât cetățenii din Micfalău, cât și pe cei din Malnaș. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.