SOCIAL 6 septembrie 2019

Localităţile Malnaş şi Micfalău vor avea un medic de familie găsit în urma unui apel pe internet

de Agerpres | 1423 vizualizări

Locuitorii comunelor Malnaş şi Micfalău vor avea de luni un nou medic de familie, după mai bine de un an de zile în care autorităţile locale au încercat să găsească un alt specialist în locul celui pensionat.

Practic, noul medic, dr. Attila Kovács, a fost „recrutat” în urma unui apel lansat în urmă cu câteva luni, pe o reţea de socializare, de către primarul comunei Micfalău, Demeter Ferenc, care a scris: „Căutăm cu disperare un medic de familie”, explicând, printre altele, că în cele două comune învecinate sunt aproape 2.800 de locuitori.

Demeter Ferenc a declarat joi, pentru AGERPRES, că noul medic de familie a încheiat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Covasna şi îşi va începe de luni activitatea, urmând să aibă puncte de lucru în ambele localităţi.

„A fost foarte greu să găsim un medic de familie, dar în cele din urmă am reuşit. Ne-a ajutat foarte mult şi Facebook-ul şi presa. De altfel, domnul Kovacs a citit anunţul pe care l-am postat pe reţeaua de socializare şi aşa a venit la noi. (...) El a mai lucrat la Sfântu Gheorghe, este tânăr, născut în anul 1981 şi primele şase luni va face naveta la Sfântu Gheorghe, apoi vom mai vedea. Va avea program în ambele comune şi va lucra nu numai dimineaţa, ci şi după-amiaza, pentru ca şi persoanele care sunt la lucru să poată ajunge la medic, dacă au nevoie”, a spus edilul.

Potrivit acestuia, unul dintre motivele pentru care noul medic a acceptat oferta este şi acela că dispensarul a fost reabilitat şi urmează să fie şi dotat corespunzător.

„Consider că la luarea deciziei a contribuit şi faptul că atunci când a venit i-am promis că reabilităm cabinetul medical, ceea ce am şi făcut. În interior arată nou-nouţ. L-am făcut printr-un proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean, în valoare de 50.000 de lei şi i-am promis că anul viitor vom depune alt proiect pentru dotarea cabinetului. Soţia sa este asistentă de laborator şi poate reuşim ca unele analize medicale să poată fi făcute pe plan local, iar localnicii să nu mai trebuiască să meargă în altă parte”, a mai spus primarul comunei Micfalău.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.