SOCIAL 11 martie 2011

Sanitas a mai câștigat 25% din salarii pentru încă 570 de angajaţi covăsneni

de Monica Vrânceanu | 637 vizualizări
Mai mulți sanitari din județ, angajați ai Spitalului Târgu Secuiesc, Spitalului „Dr. Radu Horia” Vâlcele, Spitalului orășenesc Covasna, Ambulanței Covasna și ai Centrului de Transfuzie Sanguină, și-au câștigat în instanță cei 25% pierduți anul trecut odată cu reducerile de cheltuieli din sistemul bugetar. 570 de angajaţi ai sistemului sanitar din județ, membri ai Sindicatului Sanitas, au dat în judecată Statul Român

Mai mulți sanitari din județ, angajați ai Spitalului Târgu Secuiesc, Spitalului „Dr. Radu Horia” Vâlcele, Spitalului orășenesc Covasna, Ambulanței Covasna și ai Centrului de Transfuzie Sanguină, și-au câștigat în instanță cei 25% pierduți anul trecut odată cu reducerile de cheltuieli din sistemul bugetar.

570 de angajaţi ai sistemului sanitar din județ, membri ai Sindicatului Sanitas, au dat în judecată Statul Român după reducerea salariilor cu 25%, iar Tribunalul Covasna le-a dat acestora câștig de cauză.

Potrivit preşedintelui Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, este vorba despre câștigarea în instanță a drepturilor salariale reținute ”ilegal” bugetarilor între iulie-decembrie 2010, urmând ca angajatorul să fie obligat la recalcularea și achitarea către salariați a acestor drepturi salariale restante.

Potrivit sindicaliştilor de la Sanitas Covasna, pe rolul Tribunalului Covasna se mai află dosare pentru alte unităţi sanitare publice din judeţ prin care se solicită recuperarea sumelor de bani “reţinute abuziv” de conducerea spitalelor, dar şi pentru alte drepturi de natură salarială neacordate. Cei 570 de angajați care și-au recâștigat cei 25% în instanță se adaugă altor 509 angajați de la Spitalul Județean care la rândul lor și-au câștigat în instanță aceste drepturi în luna februarie.

Vasile Neagovici a mai spus că Sanitas Covasna are în lucru alte acţiuni legate de salarizarea membrilor de sindicat din toate spitalele judeţului, din 1 ianuarie 2011, când s-a comis ”o a doua mare măgărie”, respectiv nu s-a revenit la salariile avute înainte de diminuarea cu 25 la sută.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.