SOCIAL 18 aprilie 2018

Rata șomajului în județul Covasna, cea mai scăzută în ultimii ani

de Geanina Lupșa | 747 vizualizări

Cele mai recente date ale AJOFM Covasna arată că 3,90% din persoanele înregistrate beneficiază de șomaj

La finalul lunii martie, valoarea ratei șomajului la nivelul județului Covasna a fost de 3.90%, în scădere față de cea înregistrată anul trecut, la sfârșitul lunii februarie cu 0.10 puncte procentuale. Specialiștii AJOFM Covasna vorbesc astfel de cel mai mic număr de șomeri din ultimii ani.

,,În evidență și plată avem doar 534 de persoane. Este o cifră destul de redusă, dacă această cifră o punem pe seama celor 5 localități pe care le evidențiem.  La Sfântu Gheorghe în plată avem 138 de persoane, la  Baraolt avem 77 de persoane, la Târgu  Secuiesc, 143 de persoane, la  Covasna, 129 de persoane, iar la Întorsura Buzăului avem 47 de persoane”, a declarat directorul executiv AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, marți în cadrul unei conferințe de presă.

La sfârșitul lunii martie, evidența AJOFM Covasna arăta că 3363 de persoane, dintre care 1392 femei, erau în căutarea unui loc de muncă.

Conform unui comunicat de presă, AJOFM a mai arătat că 244 de persoane au fost încadrate în muncă, în luna martie. Acestea au beneficiat de servicii precum: formarea profesională, medierea muncii și subvenționarea locului de muncă pentru persoanele peste 45 de ani.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna organizează, vineri, 20 aprilie ,,Bursa generală a locurilor de muncă’’. Evenimentul, care începe de la ora 09:00, se derulează la Sala Sportivă din str. Vânătorilor a municipiului Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.