SOCIAL 4 iunie 2018

Protest timid la Sfântu Gheorghe

de Geanina Lupșa | 1099 vizualizări

Nici măcar 10 persoane nu au luat parte la protestul organizat de Mişcarea Fără Penali în Funcţii Publice

La acţiunea de protest organizată de Mişcarea Fără Penali în Funcţii Publice, împreună cu Asociația Pentru Inițiativă Legislativă și Revizuirea Constituției au participat doar nouă persoane, dintre care cel puţin patru nu erau din Sfântu Gheorghe. Protestul a avut loc sâmbătă, 2 iunie, în fața Prefecturii județului Covasna.

Grupul pentru Inițiativă Legislativă și Revizuirea Constituției și-a început turneul prin țară. Astfel, acesta a ajuns în municipiul Sfântu Gheorghe pe data de 2 iunie, la ora 17:00 și a fost întâmpinat de 9 persoane, dintre care cel puțin patru nu erau din oraș.

Potrivit organizatorilor, scopurile acestor deplasări sunt următoarele:,,să stabilim contacte, să identificăm oameni care susțin ideile noastre, care susțin protestul pentru Independența Justiției, care vor să susțină, vor să sprijine grupul pentru Inițiativa Legislativă și Revizuirea Constituției pentru că în viitor vrem să venim cu mai multe proiecte de Revizuire a Constituției și sunt necesare semnături pentru asta și atunci avem nevoie, în fiecare județ, de oameni cu care să vorbim”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, unul din membrii Grupului pentru Inițiativa Legislativă și Revizuirea Constituției, Mălin Bot.

„Venim cu tabelele pentru inițiativa cetățenească Fără Penali în Funcții Publice, încercăm să încurajăm oamenii să vină  să semneze pentru această inițiativă legislativă, este necesar ca până în septembrie să se strângă 500.000 de semnături și 20.000 de mii de semnături pe județ, o misiune destul de grea, încercăm să facem tot posibilul ca ea să fie dusă la bun sfârșit”, a mai adăugat Mălin Bot.

Cu toate că la această acțiune de protest au participat doar nouă persoane, membrii asociației sunt de părere că este suficient și dacă sunt cinci persoane care să lupte pentru aceste principii.

„Lucrul cel mai important este să convingi oamenii să voteze, să te duci să votezi, astfel încât să nu mai permitem unui grup restrâns de persoane care votează partide cu infractori să ne decidă tuturor soarta”, a mai precizat Mălin Bot.

„Fără penali în funcții publice” este o inițiativă cetățenească susținută de USR care își propune să stângă 500.000 de semnături în șase luni pentru a modifica Constituția. În acest sens, persoanele condamnate penal nu vor mai putea ocupa funcții publice alese în stat.

Chiar dacă acțiunea de sâmbătă de la Sfântu Gheorghe nu a fost organizată de USR Covasna, aceasta nu a fost dezisă de reprezentanții covăsneni ai Uniunii Salvați România.

„Am aflat despre inițiativa domnului Mălin Bot de a strânge semnături astăzi în Sfântu Gheorghe. USR Covasna nu are nicio implicare în această acțiune și considerăm că ea este binevenită atât timp cât nu are niciun temei ascuns altul decât cel de a strânge semnături în cadrul campaniei “Fără Penali în Funcții Publice”, a scris pe Facebook președintele USR Covasna, Marius Popa.

Aici poți urmări declarațiile organizatorilor.

Inițiatorii campaniei la nivel județean au misiunea ca în decursul celor care șase luni în care se desfășoară activitatea să adune minimum 25.000 de semnături ale covăsnenilor.

Campania de strângere de semnături „Fără Penali în Funcții Publice”, inițiativa civică susținută de partidul USR (Uniunea Salvați România), a debutat pe data de 16 aprilie, și în județul Covasna, în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.