SOCIAL 14 noiembrie 2017

Proiect special de comunicare între elevii români și maghiari

de Iulia Drăghici - Taraș | 3351 vizualizări

Elevii maghiari de la Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe și-au dezvoltat abilitățile de comunicare printr-o colaborare cu colegi de-ai lor de la secția română de la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din orașul Covasna

Peste 40 de elevi de clasa a VI-a din orașele Sfântu Gheorghe și Covasna, de la secțiile maghiară, respectiv română, au participat, în perioada 15 septembrie – 14 noiembrie a.c., la proiectul educațional „Comunicare interculturală”. Scopul programului a fost dezvoltarea abilităților de comunicare în rândul elevilor.

Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe a inițiat, în colaborare cu Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din orașul Covasna, un program al cărui scop principal a fost îmbunătățirea abilităților de comunicare în rândul elevilor.

„Proiectul și-a propus dezvoltarea abilităților de comunicare ale elevilor de la secția maghiară printr-o colaborare cu elevii de la secția română, oferindu-le ocazia de a interacționa, de a se cunoaște reciproc prin parcurgerea unor experiențe ce stimulează creativitatea, cooperarea, gândirea autonomă și încrederea în sine. Activitățile interactive au ca scop familiarizarea participanților cu tradițiile și obiceiurile din zonele din care provin elevii”, informează coordonatorii programului, care completează: „Considerăm că prin intermediul acestor activităţi extracurriculare am putea cultiva o atitudine pozitivă faţă de comunicare, lucru posibil prin conştientizarea elevilor că pot produce şi recepta diferite mesaje în limba română, pot participa fără efort la orice conversaţie sau discuţie pentru că sunt familiarizaţi cu limba vorbită, inclusiv cu expresiile colocviale. Dat fiind faptul că oferim elevilor o educaţie nonformală, sperăm ca ei să fie motivaţi să înveţe cu plăcere, să-şi dezvolte cunoştinţele, atitudinile și valorile”.

În perioada 15 septembrie – 14 noiembrie, elevii, coordonați de dirigintele lor și de alți profesori, au desfășurat trei activități centrale: o vizită la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna, unde elevii s-au cunoscut și împrietenit, o excursie la „7 Scări” în Brașov, respectiv o tabără de comunicare interculturală, desfășurată la Bicfalău, în perioada 10 – 12 noiembrie a.c..

În cea din urmă, elevii au participat la mai multe acțiuni, printre care și o „căutare de comori”, exercițiu care a întărit munca în echipă și încrederea în propriile forțe.

Profesorii implicați în proiect sunt Gábor Emese, diriginta clasei a VI-a A de la Liceul Kőrösi Csoma Sándor, din Covasna, Daniela Șerban, directoare-adjunctă a liceului, Kiss Mária, profesoară de limba română de la Colegiul Național „Székely Mikó” și dr. Kinda Eleonóra, responsabil de proiect și totodată diriginta clasei a VI-a A de la „Székely Mikó”.

Proiectul a fost finanțat de Consiliul Județean Covasna, dar și de o serie de sponsori privați, printre care și S.C. CAPITALY SRL, Consiliul Părinților din Colegiul „Székely Mikó” și Bani Market SRL.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.