SOCIAL 14 iulie 2011

Porţi deschise pentru romi

de Monica Vrânceanu | 724 vizualizări

Romii din Sfântu-Gheorghe, pe care autoritățile vor să-i apropie cât mai mult de restul comunității printr-o integrare reală, vor avea peste câteva zile șansa să afle mai multe detalii legate de felul în care își pot găsi de muncă și care sunt cerințele actuale ale pieței muncii. Agenția Județeană  pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna va organiza, pe 22 iulie, Porțile deschise pentru persoanele de etnie romă. Modul de abordare a acțiunii este unul diferit, deoarece AJOFM a decis să meargă direct la romi, tocmai în ideea de a se apropia de ei și de a-i face să privească cu mai multă încredere programele Agenției.

Astfel, Porțile deschise vor avea loc la Casa Comunitară din Cartierul Orko din Sfântu-Gheorghe, angajații Agenției urmând să le ofere celor interesaţi informare, consiliere profesională și mediere asupra locurilor de muncă. În paralel, se va organiza și un Job club, unde romii vor putea afla exact ce înseamnă aşteptările şi exigenţele angajatorilor, modul de adaptare la cerinţele pieţei muncii din Covasna și vor putea urmări tehnici de căutare a unui loc de muncă.

”Organizăm această zi a Porților deschise pentru a crește șansele de ocupare pentru romi, dorind să venim în întâmpinarea necesităților lor, să ni-i apropiem astfel încât să înțeleagă ce se așteaptă de la ei și cum trebuie să se poarte pentru a dobândi un loc de muncă. Cu această ocazie îi vom invita la acțiune și pe acei romi care de-a lungul vremii au urmat cursuri de calificare ale Agenției, dar și angajatori romi care să le explice clar particularitățile pieței de muncă”, a declarat directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, menționând că în cadrul acestei întâlniri se va realiza și o nouă bază de date legată de romii aflați în căutarea unui loc de muncă, urmând ca angajații Agenției să le întocmească acestora inclusiv Cv-uri și scrisori de intenție.

În ceea ce privește șansele reale pe care romii le au pe piața muncii, Kelemen a apreciat că deși nu sunt mulți acei romi care reușesc să dobândească o slujbă stabilă, există totuși angajatori interesați, mai ales în domeniul construcțiilor, foarte productiv vara și destul de bine plătit.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 9 august 2011
ALTE TENTATIVE CE VOR ESUA !!! CAMPANIA ELECTORALA ! ASTA ESTE ADEVARATUL SCOP ! SA SCRIETI IN URMA CAMPANIEI PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA CATI TIGANI AU FOST ANGAJATI, IAR DUPA MAXIMUM 30 ZILE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.