SOCIAL 22 iunie 2011

Pensia anticipată - bani puţini, dar siguri

de Székely Emőke | 534 vizualizări
Deşi condiţiile de acordare a pensiilor anticipate s-au înnăsprit, nu se observă o diminuare a numărului de dosare depuse pentru acest tip de venit - reiese din spusele directorului Casei Judeţene de Pensii (CJP) Covasna, Viorel Sălăgean. În judeţul Covasna se înregistrează lunar în medie puţin peste 60 de cereri pentru pensia anticipată. Penalizarea primită de o persoană care beneficiază de pensie anticipată poate fi

Deşi condiţiile de acordare a pensiilor anticipate s-au înnăsprit, nu se observă o diminuare a numărului de dosare depuse pentru acest tip de venit - reiese din spusele directorului Casei Judeţene de Pensii (CJP) Covasna, Viorel Sălăgean.

În judeţul Covasna se înregistrează lunar în medie puţin peste 60 de cereri pentru pensia anticipată. Penalizarea primită de o persoană care beneficiază de pensie anticipată poate fi şi de 45%, dar Viorel Sălăgean spune că de cele mai multe ori oamenii recurg la această pensie pentru că nu mai au unde să lucreze, iar şomajul li s-a terminat. Astfel, mai bine puţin şi sigur, decât nimic. În momentul de faţă, 350 de persoane aşteaptă decizia pentru pensia anticipată.

În judeţ sunt înregistraţi 44.292 de pensionari, iar media acestui tip de venit pe judeţ este de 746 de lei, cea mai mare pensie fiind de peste 12.000 lei. Cei mai puţini bani primesc covăsnenii care beneficiază de pensie de agricultor, numărul acestora fiind de 4.800.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.