SOCIAL 17 august 2021

O tânără din Ciumernic a strâns peste 11.000 de lei pentru familia din Barcani care a rămas fără casă în urma unui trăsnet

de David Leonard Bularca | 5465 vizualizări

„Am zis că ce pot să fac mai bine într-un concediu decât să ajut?”, spune Sibylle Dragomir

O tânără din Ciumernic, Sibylle Dragomir, a reușit să strângă o sumă impresionantă de bani pentru familia din Barcani care în urma unui trăsnet a rămas fără casă. Pentru că era în concediu și voia să se implice într-o activitate benefică pentru comunitate, a mers din casă în casă și a strâns astfel 11.351 de lei pentru familia Văcăruș. Edilul din Barcani, Nicolae Pastor, i-a spus acesteia că a reușit să strângă toți banii necesari pentru a se achiziționa cărămida pentru reconstrucția casei. 

Ca să strângă banii, Sibylle Dragomir a mers două zile din poartă în poartă în zona Ciumernic, din Sita Buzăului. Ultimii bani i-a primit chiar luni, înainte să meargă la familia Văcăruș pentru a le da suma importantă de bani pe care a reușit să o adune.

„Cel mai mult am umblat, am luat la pas Ciumernicul, că eu sunt din Ciumernic, tot ce ține de zona asta. Am avut și din Sita Buzăului persoane care mi-au dat bani, și din Brădet, și din Brașov am avut cunoștințe care au ajutat. Dar cei mai mulți din Ciumernic. Eu sunt în concediu, am concediu două săptămâni. Am văzut pe Facebook la domnul primar din Barcani ce s-a întâmplat, nu am știut. Am zis că ce pot să fac mai bine într-un concediu decât să ajut? Să mă implic în ceva, într-o activitate și mi s-a părut cea mai benefică activitate, din punctul meu de vedere (…). Din câte am înțeles de la domnul primar am strâns banii pentru cărămidă, încă mai rămân 200 de lei”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Sibylle Dragomir, care a precizat că este în continuare dispusă să strângă bani, însă totuși de săptămâna viitoare se va întoarce la muncă, deci nu va mai putea merge din poartă în poartă. 

Luni, după cum am precizat și anterior, tânăra s-a dus să ducă banii familiei din Barcani care trebuie acum să reconstruiască casa de la zero. 

„Au început să construiască din câte am văzut. S-au bucurat, nu le venea să creadă. Au rămas uimiți, că nu se așteptau. Le mulțumesc mult celor care au fost alături de mine, adică de ei, de familie, dar prin intermediul meu”, a mai spus Sibylle Dragomir. 

La începutul lunii august, un trăsnet a lovit gospodăria unei familii din Comuna Barcani. Conform datelor transmise la acel moment de către ISU Covasna,  în curtea respectivă au ars acoperișul unei case de locuit, anexe ale locuinței, un adăpost de animale și aproximativ 15 tone de furaje.

Donații se pot face în continuare și în contul de mai jos, deschis la BRD. 

Nume: Adrian-Gheorghe Vacarus, IBAN: RO26BRDE150SV34325481500, Cod SWIFT: BRDEROB.

Sursa foto: Nicolae Pastor

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.