SOCIAL 20 ianuarie 2013

Nu doar nou născuții sunt „uitați” în spital

de Székely Emőke | 521 vizualizări

Pentru că fiul său nu a vrut să ridice trupul, un bărbat decedat a stat în morga spitalului două luni.

Anul trecut au fost abandonați la Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe 15 bebeluși, dar și mai mulți bătrâni, ale căror familii au fost convinse cu greu să își ia rudele acasă. Directorul medical al instituției, Antal Álmos, ne-a spus că s-a întâmplat ca un bărbat decedat să zacă în morga spitalului două luni, timp în care fiul decedatului nu a vrut să ridice trupul acestuia.

„Am fost nevoiți să mergem după el și să îl convingem să vină și să își ia tatăl pentru a-l înmormânta. În cazul persoanelor fără adăpost înhumarea este datoria administrației publice locale, dar aici situația a fost diferită. Nicio autoritate nu a avut ce face, până la urmă l-am convins pe fiul persoanei decedate că este de datoria lui să preia cadavrul” – povestește directorul medical. Acesta a mai spus că a fost singurul astfel de caz, în timp ce în alte județe se întâmplă mai des ca persoane decedate să fie „uitate” la morgă.

Pentru evitarea situațiilor de acest gen, Spitalul Județean a angajat un asistent social care are sarcina de a păstra legătura cu instituțiile sociale din județ pentru a preveni abandonul în spital.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.